GOOD LIFE

Πόσο επικίνδυνη είναι μια μύγα στο φαγητό μας;

Το καλοκαίρι οι μύγες συναγωνίζονται τα κουνούπια και τις κατσαρίδες στην κατηγορία του πιο εκνευριστικού εντόμου. Τι συμβαίνει όμως όταν προσγειώνονται στο πιάτο μας;

Αυτό το θέαμα είναι συνηθισμένο ειδικά στις καλοκαρινές διακοπές που συνηθίζουμε να τρώμε έξω. Οι μύγες εμφανίζονται από το πουθενά και κάθονται πάνω στο φαγητό. Κάποιοι προτιμούν μετά από αυτό να μην αγγίξουν καθόλου το τρόφιμο, είναι όμως όντως τόσο επικίνδυνο; 


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η οικιακή μύγα κουβαλά μικροοργανισμούς που μπορεί να μολύνουν το φαγητό μας, άρα και εμάς.

Οι μύγες τρώνε οτιδήποτε, από σαπισμένα φρούτα και ψίχουλα μέχρι σκουπίδια, περιττώματα και κουφάρια ζώων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μύγα δεν μπορεί να μασήσει, οπότε για να φάει απελευθερώνει –διαμέσου της προβοσκίδας που διαθέτει– επάνω στην τροφή της ένζυμα που τη διαλύουν και στη συνέχεια την ρουφά. Αυτή η διαδικασία είναι αυτό που πολλοί αποκαλούν «φτύσιμο» της μύγας.

Δεν ευθύνονται όμως τα ένζυμα αυτά για τα μικρόβια που μεταφέρει η μύγα. Βακτήρια και ιοί προσκολλώνται στο σώμα και τα πόδια της μύγας ανάλογα με τα σημεία στα οποία έχει σταθεί πριν και μπορεί να μεταφερθούν στις τροφές όταν το έντομο κάθεται επάνω σε αυτές για αρκετή ώρα.
Δείτε και το βίντεο που εξηγεί απλοϊκά τι συμβαίνει με τις μύγες και το φαγητό.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!