GOOD LIFE

Δείτε πώς η φύση κατάφερε να δημιουργήσει ένα "θαύμα" από σκουπίδια

Μια ακτή στη Ρωσία, έχει καταφέρει να γίνει τουριστικός προορισμός, καθώς η φύση, με το πέρασμα των χρόνων, κατάφερε μετά από μια οικολογική καταστροφή, να δημιουργήσει ένα φαντασμαγορικό τοπίο.

Η ακτή λέγεται Steklyashka, βρίσκεται στον κόλπο Ussuri στον Ειρηνικό και απέχει περίπου μισή ώρα από το Βλαδιβοστόκ.
Η συγκεκριμένη παραλία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην ανατολική Ρωσία, καθώς  τα βότσαλά της είναι κυρίως... γυάλινα και η παραλία είναι γεμάτη με πολύχρωμες "γυαλόπετρες" και πετραδάκια από πορσελάνη. 
Όμως πριν από λίγες δεκαετίες τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά στην περιοχή. Σύμφωνα με τους Siberian Times, για χρόνια, ο κόλπος Ussuri δέχονταν τεράστιες ποσότητες από σκουπίδια με σπασμένα γυαλιά και πορσελάνες από γειτονικό μεγάλο εργοστάσιο και πολλοί μιλούσαν για τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν οι τόνοι γυαλιού στον βυθό. Ωστόσο με τα χρόνια η φύση με τη διάβρωση κατάφερε να μετατρέψει αυτούς τους τόνους γυαλιού σε στρογγυλά βότσαλα και να δημιουργήσει τη...γυάλινη παραλία.
Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσαν πρόσφατα οι Siberian Times που εξηγούν πως το τοπίο είναι ακόμα πιο θεαματικό το χειμώνα, καθώς οι γυαλόπετρες γυαλίζουν πάνω στο λευκό στρώμα χιονιού και τον πάγο.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!