GOOD LIFE

7 προλήψεις για τον καφέ που δείχνουν καλοτυχία ή γρουσουζιά

O καφές και ειδικά ο ελληνικός καφές, έχει συνδεθεί με πολλές προλήψεις, ενώ κάποιοι ακόμα και σήμερα πιστεύουν πως μπορούν να διαβάσουν το μέλλον στο φλυτζάνι.

Εκτός όμως από την καφεμαντεία υπάρχουν και δεκάδες άλλες προλήψεις που σχετίζονται με τον καφέ. Δες τις δημοφιλέστερες.


1. Θεωρείται γρουσουζιά να πεις "στην υγειά μας" με ένα φλυτζάνι καφέ, μια πρόληψη που μάλλον βασίζεται στο γεγονός πως ο καφές σεβρίρεται σε μνημόσυνα και σε κηδείες. 
2. Για τον ίδιο λόγο είναι γρουσουζιά να ζητήσεις να πιεις καφέ μόλις μπεις για πρώτη φορά στο σπίτι νιόπαντρου ζευγαριού
3. Είναι γρουσουζιά να χύσεις τον ελληνικό καφέ, όταν τον βράζεις
4. Αν πίνεις τον καφέ σου με γάλα και ζάχαρη (π.χ. το γαλλικό καφέ) πρέπει πρώτα να βάζεις τη ζάχαρη και μετά το γάλα γιατί αλλιώς θα μείνεις ανύπαντρος/η (η ίδια πρόληψη ισχύει και για το τσάι).
5. Αν χυθεί τυχαία ο καφές είναι σημάδι καλοτυχίας
6. Αν ο καφές σου (και πάλι ο ελληνικός) έχει φουσκάλες πρέπει να τις μαζέψεις με ένα κουταλάκι και να τις καταπιείς γιατί αυτό είναι σημάδι πως θα πάρεις λεφτά και θα σε βρουν πολλά καλά
7. Αν η ζάχαρη δεν διαλυθεί στον πάτο του φλυτζανιού με τον καφέ σου τότε αυτό σημαίνει πως κάποιος είναι κρυφά ερωτευμένος/η μαζί σου.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!