GOOD LIFE

Πόσα χρήματα παίρνει η Πρώτη Κυρία και πόσα θα έπρεπε να παίρνει;

Σε λίγες ώρες η Melania Trump θα είναι και επίσημα η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Όμως αυτό το φαινομενικά πολυπόθητο αξίωμα έχει και πολλά μειονεκτήματα. Μάλιστα ίσως κρύβει και αδικίες.

Επίσημα η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δεν εισπράττει κανένα μισθό από το κράτος και αυτό, κατά καιρούς, έχει απασχολήσει τη κοινή γνώμη και έχει χαρακτηριστεί ακόμα και άδικο. 
Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ronald Reagan, σε συνέντευξή του το 1982 είχε πει "Ξέρετε; Με την Πρώτη Κυρία, η κυβέρνηση αποκτά ένα δωρεάν υπάλληλο, τον οποίο μάλιστα τον απασχολεί τόσο πολύ όσο και εμένα". Ενώ ανάλογα σχόλια είχε κάνει και το ζεύγος Obama. 

H Πρώτη Κυρία δεν μπορεί να αρνηθεί το ρόλο της, ο σύζυγός της δεν μπορεί να τη διορίσει σε κάποιο κυβερνητικό αξίωμα ή θέση, γιατί αυτό θεωρείται νεποτισμός, αλλά παράλληλα η Πρώτη Κυρία θα πρέπει να μην εργάζεται για να μπορεί να παρίσταται σε επίσημες και μη εμφανίσεις και εκδηλώσεις.
Έτσι η Hillary Clinton αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη νομική εταιρεία Rose Law στην οποία ήταν συνέταιρος όταν ο σύζυγός της έγινε πρόεδρος, ενώ η Michelle παραιτήθηκε από τη θέση διοικητικού στελέχους μεγάλου νοσοκομείου, μία δουλειά για την οποία αμοίβονταν με 212 000 δολάρια το χρόνο.

Ο λόγος που η Πρώτη Κυρία δεν αμοίβεται, είναι γιατί δεν έχει εκλεγεί, ωστόσο οι υποχρεώσεις της είναι πολλές. 

Το Salary.com προσπάθησε να καταγράψει τις εργασίες που κάνει μια Πρώτη Κυρία και να κάνει μία εκτίμηση του μισθού που θα έπρεπε να λαμβάνει για αυτές. Έτσι διαπίστωσε πως η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ κάνει 5 διαφορετικές δουλειές:

  • Εκτελεστικό όργανο Μη Κερδοσκοπικών προγραμμάτων
  • Υπεύθυνη επικοινωνίας
  • Διοργανώτρια εκδηλώσεων
  • Γραμματέας CEO
  • Διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων

Και με βάση αυτό το job description, το site εκτιμά πως η Πρώτη Κυρία θα έπρεπε να αμοίβεται τουλάχιστον με 173.500 δολάρια το χρόνο!

Πάντως ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας έχει και τα πλεονεκτήματά του. Έτσι η Πρώτη Κυρία έχει στη διάθεσή της προσωπικό (το οποίο αμοίβεται από την κυβέρνηση) 15 ατόμων που την βοηθούν στις δράσεις της, ενώ όλα τα προσωπικά της έξοδα και τα ταξίδια που κάνει για τις δράσεις της επίσης είναι πληρωμένα από το κράτος.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως η Melania Trump δεν έχει κάποια συγκεκριμένη επιχειρηματική ή επαγγελματική δράση, πέρα από ένα brand με κοσμήματα τα οποία σχεδιάζει, ενώ το βιογραφικό της αναφέρει μόνο επαγγέλματα όπως πρώην μοντέλο και ηθοποιός.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!