GOOD LIFE

Τρία σημάδια πως ένας γάμος ίσως δεν θα κρατήσει πριν καν γίνει

Δύο διάσημες διοργανώτριες γάμων στις ΗΠΑ, με πολυετή εμπειρία, έδωσαν συνέντευξη και αποκάλυψαν ποιά σημάδια δείχνουν πως ένας γάμος δεν θα κρατήσει πολύ.

Η μία είναι η Christy Matthews που έχει γραφείο με έδρα το Τέξας και η άλλη είναι η Cassandra Santor με έδρα το Λος Άντζελες και οι δυο τους ασχολούνται με τη διοργάνωση γάμων για περισσότερα από 20 χρόνια.
Οι δύο γυναίκες μίλησαν σε ρεπόρτερ του ΑΤΤΝ και αποκάλυψαν πως έχουν εντοπίσει τρία σημάδια που κάθε φορά που τα βλέπουν σε ένα ζευγάρι τις περισσότερες φορές αυτό το ζευγάρι καταλήγει σε διαζύγιο. Μάλιστα ζευγάρια που παρουσιάζουν αυτά τα σημάδια συχνά δεν φτάνουν καν στο να ολοκληρώσουν τον γάμο και ενίοτε χωρίζουν πριν καν παντρευτούν. Ποιά είναι αυτά; 


1. Χωρίζονται σε "στρατόπεδα"
Η διοργάνωση ενός γάμου συχνά αυξάνει το άγχος στα ζευγάρια, αλλά όταν ένα ζευγάρι αρχίζει να επηρεάζεται από τους γονείς ή άλλους συγγενείς τους και δεν κρατούν μία κοινή στάση τότε τα προβλήματα σχεδόν πάντα ακολουθούν.
Η Santor αναφέρει "Πολλές φορές ειδικά οι μαμάδες τόσο της νύφης όσο και του γαμπρού έχουν τη δική τους άποψη για το πως πρέπει να γίνει ο γάμος. Αν το ζευγάρι αρχίσει τα "η μάνα σου είπε αυτό" και τα "η δική μου μάνα λέει εκείνο" τότε σίγουρα θα έρθει η ρήξη.


2. Η νεαρή ηλικία
Η Christy Matthews λέει πως όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με ζευγάρια με ηλικίες από 20 μέχρι και 50 ετών, αλλά κάθε φορά που συνεργάζεται με ένα ιδιαίτερα νεαρό ζευγάρι παρατηρεί με πόση ανωριμότητα αντιμετωπίζουν τα πάντα και τελικά συχνά αποδεικνύεται πως στην πορεία φέρονται το ίδιο ανώριμα και ως παντρεμένοι. Και η αλήθεια είναι πως τα στατιστικά στοιχεία συμφωνούν με αυτή την παρατήρηση αφού έχει αποδειχτεί πως το 60% των γάμων που γίνονται μεταξύ ζευγαριών ηλικίας 20 έως 25 ετών τελικά καταλήγουν σε διαζύγιο.


3. Η τελετή του γάμου και η δεξίωση γίνονται περισσότερο σημαντικά από τον ίδιο το γάμο.
Και οι δυο συμφωνούν πως η διοργάνωση ενός γάμου αγχώνει πολλούς και αυτό γιατί οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν ξαναδιοργανώσει ένα τόσο μεγάλης κλίμακας κοινωνικό γεγονός. Όταν όμως βλέπουν ζευγάρια (συχνά κυρίως η νύφη αλλά και κάποιοι γαμπροί) να ασχολούνται σε βαθμό υστερίας με την παραμικρή λεπτομέρεια της γαμήλιας τελετής και της δεξίωσης τότε καταλαβαίνουν πως ίσως το ζευγάρι να έχει ξεχάσει ποιό είναι το πραγματικό νόημα του γάμου. Ωστόσο η Cassandra Santor  επισημαίνει πως αν και οι δυο δείχνουν ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του γάμου, αλλά όχι με εμμονές και υστερίες, αυτό είναι αντίθετα ένα καλό σημάδι, γιατί δείχνει πως οι δυο τους έχουν αρχίσει να λειτουργούν ως ζευγάρι και να σχεδιάζουν μαζί το μέλλον τους και να παίρνουν κοινές αποφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!