GOOD LIFE

Ποιά βιβλία θα διαβάσουν οι «πιο έξυπνοι» φέτος το καλοκαίρι;

Τα βιβλία που μας προτείνουν ανεπιφύλακτα οι πιο πετυχημένοι και κατά γενική ομολογία οι πιο έξυπνοι από το χώρο των επιχειρήσεων.

Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο περίοδος διακοπών, ξεκούρασης και χαλάρωσης. Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν τους θερινούς μήνες ως ευκαιρία να βελτιώσουν τα προσόντα τους ή να πάρουν μέρος σε κάποιο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως θα λείψουν οι στιγμές χαλάρωσης στην παραλία παρέα με ένα βιβλίο.

Για εσάς που θέλετε να παραμείνετε παραγωγικοί αυτό το καλοκαίρι, το Business Ιnsider δημιούργησε μια λίστα με προτάσεις βιβλίων με θέμα το... χρήμα. Ποια είναι λοιπόν μερικά από τα αναγνώσματα που προτείνουν οι «πιο έξυπνοι» άνθρωποι από τον χώρο των επιχειρήσεων;

«Μέσα στην Κρυστάλλινη Σφαίρα: Πως να κάνεις και να χρησιμοποιείς τις προγνώσεις», Maury Harris.

Ο κορυφαίος Αμερικανός οικονομολόγος, Maury Harris, βοηθά τους αναγνώστες να εξετάζουν τα στοιχεία που τους δίνονται και να κάνουν σωστές προγνώσεις. Το βιβλίο προτάθηκε από την Marty Fridson, συγγραφέα του «πως να γίνεις εκατομμυριούχος».

«Μια φορά στην Γκολγόντα: Μια πραγματική δραματική ιστορία της Γουόλ Στριτ 1920-1928», John Brooks.

Ο συγγραφέας καταφέρνει σε αυτό το βιβλίο να περιγράψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρίση του 1929 και το τι επακολούθησε. Προτάθηκε από τον Art Cashin, διευθυντή της UBS.

«Μόλις χθες: Μια ανεπίσημη ιστορία των αρχών της δεκαετίας 1920», Fredrick Lewis Allen.

Μιλάει επίσης για την κρίση του 1929, μόνο που αυτή την φορά το θέμα επικεντρώνεται στο τι προηγήθηκε και όχι τι ήρθε μετά. Προτάθηκε επίσης από τον Art Cashin.

«Το Παιχνίδι των Χρημάτων», Peter Lynch και John Rothchild.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που παρατηρεί και σχολιάζει τα οικονομικά τεκταινόμενα στην Γουόλ Στριτ και προτάθηκε από τον Rich Barry της εταιρείας NYSE.

«Μην Σταματήσεις το Καρναβάλι», Herman Wouk.

Αφηγείται την ιστορία του Norman Paperman, ο οποίος αφήνει την Νέα Υόρκη και το ειδησεογραφικό πρακτορείο για το οποίο δουλεύει για να χτίσει το δικό του ξενοδοχείο στην Καραϊβική. Το πρότεινε Dave Lutz της εταιρείας Jones Trading.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!