GOOD LIFE

Η πιο ροζ... ροζ μπογιά στον κόσμο είναι για όλους εκτός από έναν [βίντεο]

Κάποιοι ίσως θυμούνται το ντόρο που προκάλεσε το 2014 η δημιουργία του πιο μαύρου "μαύρου χρώματος" στον κόσμο. Τώρα κάποιος έκανε το ίδιο με το ροζ, αλλά το έκανε για να δώσει ένα καλό μάθημα σε κάποιο διάσημο καλλιτέχνη.

Το πιο σκούρο μαύρο χρώμα του πλανήτη, κατασκευάστηκε το 2014 από την εταιρεία νέων τεχνολογιών NanoSystems, ονομάστηκε "Vantablack”  και ήταν μία μπογιά, που μπορεί να απορροφήσει το 96,6% του φωτός και άρα είναι το πιο σκούρο χρώμα στον κόσμο και το μόνο που πλησιάζει τόσο το απόλυτο μαύρο.
Τότε η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως το συγκεκριμένο χρώμα, θα το χρησιμοποιούσε αποκλειστικά μόνο ένα καλλιτέχνης στον κόσμο, ο διάσημος Βρετανό- Ινδός εικαστικός Anish Kapoor. 
Ο Anish δέχτηκε τότε σφοδρή κριτική για αυτή την αποκλειστικότητα. Ανάμεσα σε αυτούς που διαφωνούν με το να έχει μόνο ένας καλλιτέχνης πρόσβαση σε οποιοδήποτε υλικό ή γνώση ή τεχνική, ήταν και ο εικαστικός Stuart Semple, ο οποίος θεωρεί πως όλοι οι καλλιτέχνες οφείλουν να συνεργάζονται και να μοιράζουν την οπτική τους, τη γνώση τους και γενικότερα τα πάντα με όλους.
Έτσι για να δώσει ένα μάθημα στον Anish Kapoor, δημιούργησε την πιο ροζ, ροζ μπογιά του πλανήτη, την οποία την πουλάει μέσω του site του σε όλους, εκτός από τον Anish Kapoor. Συγκεκριμένα, οι συσκευασίες με αυτή την απόλυτα ροζ μπογιά, κυκλοφορούν σε προσιτή τιμή που δεν ξεπερνά τις 5 λίρες Αγγλίας και μπορεί να την αγοράσει όποιος θέλει αρκεί να υπογράψει και να αποδεχτεί ένα συμβόλαιο με όρους, όπου θα δηλώνει πως δεν είναι ο Anish Kapoor και πως ποτέ δεν θα δώσει τη ροζ μπογιά στον Anish Kapoor. Άρα αυτό το "απόλυτο ροζ" είναι για όλους εκτός από τον Kapoor!
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!