Η λέξη Kissinger προκύπτει από τη ζεύξη των λέξεων kiss (φιλί) και messenger και περιγράφει ένα νέο gadget που στέλνει φιλιά από απόσταση.
Η ιδέα του Kissinger είχε πρωτοεμφανιστεί το 2012 όταν ο καθηγητής Dr. Hooman Samani σε εργαστήρια τεχνητής νοημοσύνης στη Σιγκαπούρη είχε παρουσιάσει το Kissinger, το οποίο όμως ποτέ δεν κυκλοφόρησε στην αγορά και το οποίο έκανε χρήση της ρομποτικής για να στέλνει και να μιμείται τα φιλιά και χρησιμοποιούσε ρομπότ και ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή για να λειτουργήσει..
Τώρα, στις αρχές Δεκεμβρίου, μια φοιτήτρια στο τμήμα πληροφορικής και επιστημών κομπιούτερ στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, παρουσίασε τη δική της εκδοχή του Kissinger, με το ίδιο ακριβώς όνομα. Μόνο που η δική της πρόταση δεν κάνει καμία χρήση ρομποτικής, απλά είναι ένα gadget από σιλικόνη που προσθέτεις σε οποιοδήποτε smartphone.
Η φοιτήτρια ονομάζεται Emma Yann Zhang, και το δικό της Kissinger, έχει μια επιφάνεια από σιλικόνη, όπου πάνω της αφήνεις το φιλί σου και το σύστημα αισθητήρων που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια της σιλικόνης, καταγράφει την κίνηση, τη διάρκεια ακόμα και την υγρασία του φιλιού σου, τα μετατρέπει σε κώδικα, τα στέλνει με τη μορφή μηνύματος μέσω ενός app, σε ένα άλλο smartphone που φέρει το αντίστοιχο gadget και αναπαράγει το φιλί στην αντίστοιχη επιφάνεια σιλικόνης. Έτσι οι ερωτευμένοι μπορούν να ανταλλάσουν φιλιά όσο μακριά και αν βρίσκονται, αρκεί να έχουν και οι δύο το ίδιο gadget.
Πάντως η ίδια η Emma παραδέχεται πως χρειάζεται να κάνει ακόμα πολλές δοκιμές μέχρι να καταφέρει η συσκευή της να μιμείται σε τέλειο ή πιο ρεαλιστικό βαθμό ένα αληθινό φιλί, αλλά η ιδέα της έχει ενθουσιάσει τους φαν των gadgets αφού είναι απλή και πιθανά θα είναι αρκετά "οικονομική" αν κάποια στιγμή ολοκληρωθεί και κυκλοφορήσει στην αγορά.