GOOD LIFE

O Mark Zuckerberg και το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης "Jarvis" [βίντεο]

Πολλά έχουν γραφτεί για τα νέα συστήματα ταχνητής νοημοσύνης (AI) και την εφαρμογή τους σε ρομπότ, αλλά το σύστημα που έχει φτιάζει ο Mark Zuckerberg είναι εντυπωσιακό.

Ο ίδιος ο δημιουργός του Facebook, σε ένα ντέμο - βίντεο, μας δείχνει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που έχει δημιουργήσει για να τον βοηθά στην καθημερινότητα στο σπίτι του (τον ειδοποιεί για το παιδί του, του διαλέγει μπλουζάκι κ.λπ). Το αποκαλεί "Jarvis" και έχει την φωνή του διάσημου ηθοποιού Morgan Freeman.
O ίδιος αναφέρει πως εδώ και ένα χρόνο εργάζεται για να τελειοποιήσει τους κωδικούς του Jarvis. 
Πάντως οι λειτουργίες που φαίνεται να κάνει ο Jarvis δεν είναι όλες αληθινές (site τεχνολογίας αναφέρουν πως το βίντεο έχει γίνει επίτηδες και λίγο υπερβολικό και χιουμοριστικό) αλλά τονίζουν πως δεν απέχουν και πολύ από τη πραγματικότητα και μας δίνουν μία καλή εικόνα του πώς χρησιμοποιεί ο Jarvis το δικό του ρομποτικό σύστημα οικιακού βοηθού, το οποίο όντως έχει αναπτύξει τον τελευταίο χρόνο. Μάλιστα ο Zuvkerberg πόσταρε στο Facebook και ένα βίντεο το οποίο δείχνει την αντίδραση της συζύγου του όταν ο ίδιος αποφάσισε να εγκαταστήσει τον Jarvis στο σπίτι τους.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!