GOOD LIFE

Περισσότερα παιδιά, περισσότερη ευτυχία

Πιο ευτυχισμένες είναι οι οικογένειες με 3 ή και περισσότερα παιδιά, σύμφωνα με ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά της «Eurostat» σχετικά με την ευτυχία στα κράτη-μέλη, η Σκανδιναβία διατηρεί και για μια ακόμα χρονιά τα σκήπτρα, ενώ χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης –Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία και κυρίως Βουλγαρία- βρίσκονται… στον πάτο της λίστας.

Η έρευνα βασίστηκε σε μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 10, με το 0 να δηλώνει την απόλυτη δυστυχία και το 10 να αντιστοιχεί στην ευφορία.

Η Βρετανία βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκορ από 7,1 ως 7,3. Η Σουηδία, η Φινλανδία και η Ελβετία είναι όλες στο 8, ενώ το σκορ για τη Βουλγαρία κατρακυλά στο 4,8.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πάντως στοιχεία που αναδύθηκαν είναι το γεγονός ότι οι οικογένειες με 3 ή περισσότερα παιδιά είναι πιθανότερο να είναι πολύ ευτυχισμένες, συγκριτικά με όσες έχουν μόνο ένα ή δυο παιδιά, με τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους άγαμους.

Γονείς με 3 ή και περισσότερα παιδιά βαθμολόγησαν την ευτυχία τους κατά μέσο όρο με 7,4, με το 28% εξ’ αυτών να δηλώνουν «εξαιρετικά ευτυχισμένοι». Αντίθετα, ένας εργένης κάτω των 65 ετών σκοράρει κατά μέσο όρο 6,6.

Πηγή: Vita

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!