GOOD LIFE

5 tips για να φάτε υγιεινά και στο γιορτινό τραπέζι

Πολλοί συνδέουν τις γιορτές με τις καταχρήσεις και την υπερβολή ειδικά στην κατανάλωση φαγητού.

Όμως μπορείτε να συνεχίσετε να τρώτε υγιεινά και να μην χριεαστεί να σπάσετε τη δίαιτά σας ακόμα και αν βρεθείτε να κέθεστε σε ένα λουκούλειο γιορτινό τραπέζι. Απλά αποφύγετε τα γλυκά και το πολύ αλκοόλ και φροντίστε να γεμίσετε το πιάτο σας με τις ροφές που ακολουθούν, που σίγουρα θα τις συναντήσετε σε ένα γιορτινό γεύμα ή δείπνο αυτές τις μέρες, όπου και αν είστε καλεσμένοι.

1) Ψητά κρέατα και μπαχαρικά-καρυκεύματα: Μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις των γιορτών και πολύ πιθανόν είναι να την βρείτε στο γιορτινό τραπέζι. Το κρέας -αν καταναλωθεί με μέτρο- είναι πλούσια πηγή πρωτεινών και μετάλλων. Τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα περιέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στις καύσεις.

2) Λαχανικά + ελαιόλαδο + λεμόνι: Αν στο γιορτινό τραπέζι συμπεριλαμβάνονται πιάτα με λαχανικά μην παραλείψετε να τα "τιμήσετε". Ο συνδυασμός με λεμόνι και ελαιόλαδο λόγω των βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών που περιέχονται κάνουν την επιλογή ακόμα πιο υγιεινή.

3)  Κοτόπουλο + πιπέρι καγιέν: Kοτόπουλο, πλούσιο σε πρωτείνες. Ο συνδυασμός με το πιπέρι καγιέν (περιέχει καψαικίνη) αυξάνει τις καύσεις. Μια υγιεινή επιλογή που βοηθά να μην καταναλώσετε στη συνέχεια μεγάλη ποσότητα φαγητού γιατί θα χορτάσετε πιο γρήγορα.

4) Ξηροί καρποί με λαχανικά ( π.χ. τα βάζετε στις σαλάτες ) ή γιαούρτι και γλυκά φρούτα (ειδικά καρύδια ή ηλιόσπορους με μήλο ή αχλάδι).

5)  Κόκκινα κρέατα ή πουλερικά και γενικά ζωικές πρωτεϊνούχες τροφές με ωμά λαχανικά και χόρτα ή βρασμένα στον ατμό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!