GOOD LIFE

Αυτές οι παλιές λάμπες με λουλούδια είναι πλέον συλλεκτικές [εικόνες & βίντεο]

Για 5 περίπου δεκαετίες μία εταιρεία λαμπτήρων κατασκεύαζε αυτές τις λάμπες με σχέδια οι οποίες πλέον έχουν συλλεκτική αξία.

Πρόκειται για τις λάμπες της εταιρείας Aerolux Light Corporation, η οποία είχε έδρα στη Νέα Υόρκη και από τη δεκαετία του 30 μέχρι και τα 70s έφτιαχνε αυτές τις εντυπωσιακές λάμπες. Τα σχέδιά της περιλάμβαναν λαμπτήρες με ήρωες κόμικς (όπως ο Μίκι Μάους), αεροπλάνα, αστέρια κ.λπ, αλλά κυρίως λαμπτήρες με λουλούδια, τα οποία μάλιστα είχαν και διαφορετικά χρώματα ανάλογα με τα υλικά που περιλάμβανε ο κάθε λαμπτήρας.
Οι συγκεκριμένες λάμπες τότε κόστιζαν αρχικά λιγότερο από 20 σεντς ή ένα δολάριο αργότερα, όμως σήμερα η αξία τους ανέρχεται στα 50 μέχρι και 500 δολάρια η μία, ή ακόμη πιο πάνω ανάλογα την κατάστασή τους και την σπανιότητα του σχεδίου τους.
Οι Aerolux λάμπες είχαν πολύ χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και υψηλή απόδοση, ήταν όμως πολύ εύθραυστες και χρειάζονταν μεγάλη προσοχή γιατί ακόμα και ένα κούνημα μπορούσε να αλλοιώσει το σχέδιο που έκρυβε ο κάθε λαμπτήρας μέσα του.
Σήμερα συλλέκτες ανά τον κόσμο αναζητούν αυτές τις λάμπες κυρίως μέσω eBay καθώς αυτές που έχουν παραμείνει σε καλή κατάσταση σπανίζουν.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!