GOOD LIFE

Ξέρεις πόσο κοντά σου βρίσκεται μία πυρηνική βόμβα; [βίντεο]

Οι παγκόσμιες εξελίξεις, ειδικά μετά και τις εκλογές στις ΗΠΑ και την κλιμάκωση της έντασης στη Συρία, έχουν φέρει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της παρουσίας πυρηνικών όπλων σε διάφορες γωνιές του πλανήτη. Όμως πόσο κοντά σε αυτά ζεις;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, θέλησε να δώσει ένα νέο βίντεο του RLL (RealLifeLore) που ανέβηκε πριν λίγες μέρες στο Διαδίκτυο και κάνει το γύρο του κόσμου.
Το βίντεο ξεκινά με το να σου θυμίσει πως εκτιμάται πως συνολικά υπάρχουν 15 600 πυρηνικές βόμβες στον πλανήτη και σου δείχνει σε ποιές χώρες του πλανήτη βρίσκονται. Οι περισσότερες είναι στο βόρειο ημισφαίριο και φυσικά δεν υπάρχουν σε Κύπρο και Ελλάδα. Ακολουθούν αναλυτικοί χάρτες που δείχνουν πού υπάρχουν πυρηνικά όπλα και σε τί κατάσταση στις ΗΠΑ, πού οι ΗΠΑ διατηρούν δικά τους πυρηνικά όπλα σε άλλες χώρες (όπως η Τουρκία, η Ιταλία κ.ά.) και σε τί απόσταση από μεγάλα αστικά κέντρα και γενικότερα σου δείχνει ποιές χώρες διατηρούν δικά τους πυρηνικά όπλα. Τέλος σου θυμίζει πως η ακριβής θέση κάποιων πυρηνικών όπλων παραμένει άγνωστη.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!