GOOD LIFE

Γιατί χιλιάδες άνθρωποι σιχαίνονται αυτά τα νέα χαρτονομίσματα;

Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει σχετική αίτηση και απαιτούν να αποσυρθούν ή να αλλάξουν τα νέα χαρτονομίσματα των 5 λιρών που κυκλοφόρησαν πριν λίγους μήνες στη Μ. Βρετανία.

Όλα άρχισαν πριν λίγες μέρες όταν μέσω twitter, η Τράπεζα της Αγγλίας επιβεβαίωσε πως η σύνθεση των νέων χαρτονομισμάτων περιέχει και ζωικό λίπος και συγκεκριμένα λίπος από αγελάδες.

Η επιβεβαίωση πως τα νέα χαρτονομίσματα περιέχουν tallow (ζωικό λίπος) προκάλεσε την οργή χιλιάδων ανθρώπων που θεωρούν προσβλητικό το γεγονός πως η τράπεζα έκρυψε αυτή την πληροφορία από ανθρώπους όπως οι χορτοφάγοι αλλά και θρησκευτικές ομάδες που λατρεύουν τις αγελάδες ως θεότητες όπως οι Σιχ και οι Ινδουιστές.

Χορτοφάγοι, φιλόζωοι αλλά και θρησκευτικές κοινότητες δηλώνουν πως σιχαίνονται να πιάνουν στα χέρια τους τα νέα χαρτονομίσματα. Μάλιστα μέλη φιλοζωικών οργανώσεων στη Βρετανία δηλώνουν πως όλη τους τη ζωή μάχονται κατά της βίας εναντίον των ζώων, πως αποφεύγουν συστηματικά όλα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης και πως αυτό είναι μέρος ενός τρόπου ζωής που οι ίδιοι επέλεξαν αλλά πως κανείς δεν μπορεί να τους επιβάλλει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους με κάτι που δεν μπορούν να αποφύγουν στην καθημερινότητά τους όπως είναι οι συναλλαγές με χρήματα.


Αμέσως στήθηκε διαδικτυακή αίτηση στο change.org  όπου απαιτούν να σταματήσει η χρήση ζωικού λίπους στη δημιουργία των νέων χαρτονιμισμάτων και ήδη το σχετικό αίτημα κοντεύει να αγγίξει το στόχο των 150.000 υπογραφών.


Τώρα, όπως αναφέρει το BBC η Τράπεζα της Αγγλίας είπε πως θεωρεί πολύ σοβαρά τα ζητήματα που προέκυψαν σχετικά με το νέο χαρτονόμισμα και πως αναζητά πιθανές λύσεις.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!