GOOD LIFE

Για να μην βγάζεις το κινητό από την τσέπη φόρεσε τα έξυπνα jeans

Η Google συνεργάζεται με τη Levi’s για να φτιάξει τα jeans που θα ελέγχουν το smartphone σας.

Πώς θα ήταν να μη χρειάζεται να βγάλετε τα χέρια από τις τσέπες του jean σας για να απαντήσετε στην τηλεφωνική κλήση; Ε, αυτό θέλουν να κάνουν πραγματικότητα η Google και η Levi’s.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για να δημιουργήσουν το jean που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε συγκεκριμένες λειτουργίες στο smartphone σας. Την ανακοίνωση έκανε η Google στο συνέδριο I/O 2015 για developers στο Σαν Φρανσίσκο πριν από λίγες ημέρες.

Η κίνηση εντάσσεται σε ένα γενικότερο project με το όνομα "Jacquard", το οποίο είναι κατά βάση ένας τύπος έξυπνων υφάσματος που θα επιτρέψει στους κατασκευαστές προϊόντων ένδυσης και άλλων προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά ρούχα εύκολα.

Η Google και η Levi’s δεν έδωσαν λεπτομέρειες, αλλά η επίδειξη στο I/O 2015 περιλάμβανε το άγγιγμα ενός κομματιού υφάσματος το οποίο έδινε εντολές στο media player για την αναπαραγωγή μουσικής και την αυξομείωση της έντασης. Η Google φαίνεται να θέλει να τυποποιήσει τέτοιες λειτουργίες για να κάνει εύκολη την κατασκευή τέτοιων υφασμάτινων συσκευών.

Πηγή: PC Magazine

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!