GOOD LIFE

Αυτό είναι το "έξυπνο" κερί που ανάβει μέσω app [βίντεο]

Το νέο "έξυπνο" κερί αναμένεται να αρχίσει να κυκλοφορεί στην αγορά στις αρχές του 2017 και να δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα: τις πυρκαγιές σε σπίτια λόγω ατυχημάτων με αναμμένα κεριά.

Και η αλήθεια είναι πως οι στατιστικές επιβεβαιώνουν πως μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που προκαλούν φωτιές σε σπίτια είναι η απροσεξία με αναμμένα κεριά.
Το έξυπνο κερί λέγεται LuDela, και μέσω ενός ειδικού app και της χρήσης της τεχνολογίας Wi-Fire, σου επιτρέπει να το ανάβεις και να το σβήνεις μέσω του κινητού σου τηλεφώνου. Παράλληλα το έξυπνο κερί σβήνει από μόνο του σε περίπτωση ατυχήματος (έχει αισθητήρες κίνησης) προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο φωτιάς, έχει "κλειδαριά ασφαλείας" για τα παιδιά αλλά και ήχους και ειδοποιήσεις σε περίπτωση κινδύνου.
Μολονότι κάνει χρήση της τεχνολογίας LED, έχει αληθινή φλόγα και μάλιστα μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση και το μήκος του φυτιλιού και πάλι μέσω του app. 
Ο δημιουργός του είναι ο Jamie Bianchini, που είναι συνιδρυτής και CEO της LuDela, και εξηγεί πως η εταιρεία συμμετέχει και στο φιλανθρωπικό πρόγραμμα που εφοδιάζει με λαμπτήρες ηλιακής ενέργειας κατοίκους που ζουν στο σκοτάδι σε αναπυσσόμενες χώρες και με κάθε αγορά ενός τέτοιου κεριού η εταιρεία δωρίζει μία ηλιακή λάμπα.
Τα έξυπνα κεριά κοστίζουν 99 δολάρια και πωλούνται μέσω του ludela.com ενώ κυκλοφορούν σε ποικιλία χρωμάτων και αρωμάτων.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!