GOOD LIFE

Tί είναι οι "ντεμισεξουαλικοί" και σε τί διαφέρουν από τους "ασεξουαλικούς";

Τις τελευταίες δεκαετίες γίνεται μία προσπάθεια να οριστούν καλύτερα οι κατηγορίες ανθρώπων με βάση τις σεξουαλικές και ερωτικές τους προτιμήσεις.

Της Σίλιας Αντωνίου

Έτσι μετά την προσπάθεια να υιοθετηθεί και να καθιερωθεί ο όρος LGBD κοινότητα ώστε να αναγνωρίσει την διαφορά μεταξύ των ομοφυλοφίλων, τώρα έκανε την εμφάνισή της και μια νέα ορολογία που κάνει λόγο για "ντεμισεξουαλικούς" (demisexuals) ανθρώπους. 

Σε τί όμως διαφέρουν από τους άλλους όσοι χαρακτηρίζονται ως ντεμισεξουαλικοί; Ο όρος δεν θα πρέπει να συγχέεται με τους ασεξουαλικούς, ούτε συνδέεται μόνο με τους ομοφυλόφιλους ή μόνο με τους ετερόφυλους . Σε πρόσφατο άρθρο της στη Washington Post, η  Meryl Williams, εξηγεί πως η ίδια αισθάνθηκε πως με τον συγκεκριμένο όρο του ντεμισέξουαλ, περιγράφεται ακριβώς ο τρόπος που αυτή βιώνει την ερωτική έλξη. 

Ο όρος ντεμισεξουαλικός στην ουσία περιγράφει άτομα στα οποία η σεξουαλική επιθυμία δεν γεννιέται μόνο με την εξωτερική εμφάνιση κάποιου, ούτε με την πρώτη γνωριμία και τις πρώτες συναναστροφές και χρειάζεται χρόνο για να αναπτυχθεί.  Ειδικότερα, στους ντεμισεξουαλικοιύς ανθρώπους, η σεξουαλική επιθυμία εμφανίζεται μόνο όταν υπάρξει ανάπτυξη μεγάλης οικειότητας με το άλλο πρόσωπο (άνδρα ή γυναίκα του ίδιου ή άλλου φύλου). Έτσι συχνά, αυτή έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος, μέσα σε μία κοινωνία όπου προάγεται η σύναψη ερωτικών σχέσεων εύκολα και γρήγορα, έχει σαν αποτέλεσμα άτομα που είναι ντεμισεξουαλικά να θεωρούνται ασεξουαλικά, αλλά αυτό είναι λάθος. 
Οι ντεμισεξουαλικοί απλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερη συναισθηματική σύνδεση για να αισθανθούν ερωτική έλξη, ενώ οι ασεξουαλικοί δε την νιώθουν ποτέ.

Μάλιστα υπάρχει και η ιστοσελίδα demisexuality.org, όπου μπορεί πλέον να βρει τα πάντα που έχουν γραφτεί για αυτό τον νέο όρο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!