GOOD LIFE

Φοβάστε τα αεροπλάνα; Μία άσκηση αναπνοών θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε

Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν, πολλοί αρχίζουν να ονειρεύονται ένα αεροπορικό ταξίδι σε κάποιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικο προορισμό. Όμως τί μπορείτε να κάνετε αν φοβάστε τα αεροπλάνα;

Η αεροφοβία ή πετοφοβία, είναι ιδιαίτερα συχνή και σύμφωνα με μελέτες περίπου το 10-20% του πληθυσμού στις χώρες της Δύσης, φοβάται σε κάποιο βαθμό τα αεροπλάνα. Μάλιστα το ποσοστό αυξάνεται μετά από κάθε ανακοίνωση ενός πολύνεκρου αεροπορικού δυστυχήματος. Φυσικά θα πρέπει πρωτίστως να καταλάβετε πως το αεροπλάνο, βάσει επίσημων στατιστικών στοιχείων θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς και να προσπαθήσετε να εκλογικεύσετε τους φόβους σας και να είστε αποφασιστικοί στην αντιμετώπισή τους και να μην αναβάλλετε ένα αεροπορικό ταξίδι εξαιτίας τους.
Όταν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο και αισθανθείτε τον φόβο να σας κυριεύει, οι ειδικοί ισχυρίζονται πως με μία απλή άσκηση αναπνοής θα καταφέρετε να περιορίσετε τον εκνευρισμό σας και το άγχος σας.

Απλά καθίστε αναπαυτικά στη θέση σας, κλείστε τα μάτια και κάντε μία βαθιά εισπνοή μετρώντας αργά μέχρι το 4 και κάντε μία παρατεταμένη εκπνοή μετρώντας μέχρι το 8 και συνεχίστε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία των εισπνοών - εκπνοών μέχρι να αισθανθείτε πως έχετε χαλαρώσει. Προσπαθείστε να κάνετε πραγματικά βαθιά εισπνοές, και να κάνετε διαστολή των πνευμόνων και του στομαχιού σας, ενώ οι ειδικοί αναφέρουν πως αν βάλετε και ακουστικά και ακούτε μία χαλαρωτική μουσική και απομονώσετε τους ήχους και τον θόρυβο του αεροπλάνου θα μπορέσετε να επικεντρώσετε την προσοχή σας στις αναπνοές ακόμα πιο εύκολα. Απλά δοκιμάστε το.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!