GOOD LIFE

Τα βερνίκια νυχιών θα ριχτούν στη μάχη κατά των βιασμών το 2017

To 2014 ήταν η χρονιά που ακούσαμε για πρώτη φορά το project με τον τίτλο "Undercover Colors" που δημιούργησαν ερευνητές στο πανεπιστήμιο της πολιτείας της Β. Καρολίνας των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα project που ήθελε τη δημιουργία μανό (βερνίκια νυχιών) που θα είχαν ειδική χημική σύσταση που να επιτρέπει την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών σε ένα ποτό και συγκεκριμένα το μανό θα άλλαζε χρώμα αν "εντόπιζε" κάποια απο μία συγκεκριμένη γκάμα ναρκωτικών ουσιών. Στόχος ήταν να χρησιμοποιηθεί το μανό από τις γυναίκες για να αντιλαμβάνονται αν κάποιος προσπαθεί να τις ναρκώσει σε ένα ραντεβού και να αποτραπεί αυτό που έγινε γνωστό ως "date rape", δηλαδή βιασμός σε ραντεβού. Βέβαια αρχικά δεν υπήρχε η τεχνογνωσία για τη δημιουργία του συγκεκριμένου μανό και αυτό που είχε ανακοινωθεί το 2014, ήταν πιο πολύ το όραμα μίας ομάδας ερευνητών. Τώρα όμως το επίσημο προφίλ της Undercover Colors στο Facebook, ανακοίνωσε πως σύντομα το συγκεκριμένο μανό θα κυκλοφορήσει στην αγορά, και συγκεκριμένα πως η κυκλοφορία του θα γίνει μέσα στο 2017.
Αν και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πώς θα λειτουργεί (για παράδειγμα το μανό θα αλλάζει χρώμα αν βάλεις το δάχτυλό σου σε ένα ποτό με ναρκωτικό ή όταν πιεις λίγο από το ποτό;), πάντως η είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στις ΗΠΑ, καθώς τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μία τεράστια αύξηση των βιασμών στους εφήβους και στους νέους και ειδικά στους φοιτητές.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!