GOOD LIFE

To ξέρατε πως από το 1977 υπάρχουν Rolex με το λογότυπο μιας πιτσαρίας;

Την εποχή των social media φωτογραφίες αυτών των ρολογιών κάνουν το γύρο του Διαδικτύου και άλλοι νομίζουν πως πρόκειται για μία αναπάντεχη συνεργασία των δύο εταιρειών και άλλοι πιστεύουν πως είναι ψεύτικα.

Και όμως πρόκειται για αληθινά ρολόγια Rolex Air-King, τα οποία όντως φέρουν το λογότυπο της γνωστής αλυσίδας με πιτσαρίες και μάλιστα τέτοια ρολόγια κυκλοφορούν ήδη από το 1977.
Εκείνη τη χρονιά ο ιδρυτής της Domino's Pizza, o Tom Monaghan, είχε την ιδέα να επιβραβεύσει έναν ιδιοκτήτη υποκαταστήματος της αλυσίδας, ο οποίος σημείωνε ρεκόρ κερδοφορίας, με το να του χαρίσει ένα τέτοιο ρολόι με το λογότυπο της εταιρείας. Στην πορεία ο Tom Monaghan, συνειδητοποίησε πως το συγκεκριμένο ρολόι μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο και για άλλους ιδιοκτήτες υποκαταστημάτων για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Όπως ο ίδιος αναφέρει στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε το 1986 με τον τίτλο "Pizza Tiger",  όταν είδε πως και άλλοι ήθελαν διακαώς να αποκτήσουν αυτό το ακριβό εταιρικό δώρο, καθιέρωσε να δίνει τα συγκεκριμένα ρολόγια ως "έπαθλο" σε όποιον σημείωνε πωλήσεις άνω των 20.000 δολαρίων την εβδομάδα. Μάλιστα αργότερα, όταν ανέβηκε η τιμή των ρολογιών, αύξησε το όριο της υψηλής επίδοσης στα 25.000 δολάρια την εβδομάδα και για 4 συνεχόμενες εβδομάδες, ενώ σε όσους ξεπερνούσαν αρχικά τα 10.000 δολάρια την εβδομάδα έκανε δώρο μία γραβάτα Hermés. Επίσης άλλαξε και η αισθητική των ρολογιών και τα τελευταία χρόνια το λογότυπο δεν φαίνεται στο καντράν αλλά πάνω στο μπρασελέ. Αυτό το πρόγραμμα επιβράβευσης έχει γίνει γνωστό ως “Rolex Challenge”. 
Άρα αν δείτε κάπου μία φωτογραφία τέτοιου ρολογιού, να ξέρετε πως πρόκειται για αληθινό Rolex και μάλιστα είναι συλλεκτικό.
 

Δείτε τη νέα τους μορφή.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!