GOOD LIFE

΄Ερευνα έδειξε πως αυτή η μουσική σε βοηθά να κοιμηθείς [βίντεο]

Ένα μουσικό κομμάτι διάρκειας 8 λεπτών, σύμφωνα με ερευνητές μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να αποβάλλεις το στρες, ακόμα και να καταπολεμήσεις την αϋπνία.

Το κομμάτι λέγεται "Weightless" και δημιουργήθηκε από το μουσικό τρίο Marconi Union σε συνεργασία με ηχο-θεραπευτές προκειμένου οι ήχοι του και ο ρυθμός του να σε βοηθούν να χαλαρώσεις. Και μία επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει την... χαλαρωτική του δράση. 
Ερευνητές στο Mindlab International ζήτησαν από 40 γυναίκες να επιλύσουν ένα πρόβλημα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ακούγοντας μουσική. Το πείραμα περιλάμβανε το συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά και κομμάτια των Coldplay ακόμα και συνθέσεις του Μότσαρτ και άλλων μουσικών. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, το "Weightless" των Marconi Union, ήταν 11% πιο αποτελεσματικό στο να βοηθήσει τις γυναίκες στο να χαλαρώσουν σε σύγκριση με όλα τα άλλα μουσικά κομμάτια που ακούστηκαν στο πείραμα, ενώ σύμφωνα με τις μετρήσεις τους μείωσε το άγχος τους σε ποσοστό 65%. Ακούστε το για να δείτε αν έχει την ίδια χαλαρωτική δράση και σε εσάς.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!