GOOD LIFE

5 στυλιστικά tips για στελέχη επιχειρήσεων τις μέρες με καύσωνα

Το να ντυθείς σωστά στη δουλειά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, γίνεται δυσκολότερη για τα στελέχη και ακόμα χειρότερη τις μέρες με ζέστη.

Ακόμα και τα στελέχη που έχουν βρει την ιδανική αυστηρή γκαρνταρόμπα που θα τους συνοδεύει στο γραφείο δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις μέρες με έντονη ζέστη, ειδικά αφού τόσο τα αυστηρά κουστούμια όσο και τα αυστηρά ταγιέρ που προτιμούν άνδρες και γυναίκες στελέχη αντίστοιχα δεν είναι και ότι καλύτερο τις μέρες που η θερμοκρασία σκαρφαλώνει στα ύψη.

Ακολουθούν μερικά tips για να ντύνεσαι σαν σοβαρό στέλεχος χωρίς να κινδυνεύεις από έμφραγμα λόγω ζέστης:

 

1.Οι γυναίκες μπορείτε να επενδύσετε στα αμάνικα φορέματα.

Τα λεγόμενα sheath φορέματα είναι τα μονόχρωμα φορέματα σε ίσια γραμμή και συνήθως δεν έχουν μανίκια. Είναι άνετα επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και μπορούν να φορεθούν και χωρίς σακάκι χωρίς να δείχνουν λιγότερο αυστηρά, μάλιστα μπορούν να φορεθούν παντού από ένα επίσημο ραντεβού συνδυασμένα με ψηλοτάκουνα μέχρι μια χαλαρή μέρα στο γραφείο με μονόχρωμα ίσια παπούτσια ή πέδιλα με κοντό τακούνι.

 

2. Οι άνδρες μπορείτε να αναθεωρήσετε το συνδυασμό: κουστούμι – γραβάτα

Εννοείται πως θα είστε πιο άνετοι χωρίς γραβάτα και ακόμα πιο άνετοι χωρίς σακάκι, αν όμως αυτό δεν είναι εφικτό στον εργασιακό σας χώρο λόγω dress code μπορείτε να δοκιμάσετε ένα καλοκαιρινό σακάκι τύπου μπλέιζερ σε ανοιχτό χρώμα και ιδανικά σε λίγο πιο φαρδιά γραμμή από αυτή των κλασικών σας σακακιών. Επίσης τα πουκάμισα με κοντό μανίκι είναι μια λύση αρκεί να επιτρέπονται. Επίσης καλό είναι τις μέρες με ζέστη να φοράτε και φανελάκι για να απορροφά τον εξτρά ιδρώτα.

3.Διαλέξτε με προσοχή τα υφάσματα

Τα βαμβακερά και τα λινά είναι τα πιο ιδανικά υφάσματα που σε βοηθούν να μην αισθάνεσαι δυσφορία τις μέρες με ζέστη και υγρασία. Καλό είναι να αποφύγετε τα μεταξωτά και τα ρούχα από πολυεστέρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα μεταξωτά μπορεί να τα αισθάνεστε ανάλφρα και δροσερά αλλά λεκιάζουν εύκολα με τον ιδρώτα.

4. Προσοχή και στα παπούτσια

Μπορεί η βασική σας έννοια να είναι πως να αποφύγετε τα κουστούμια και τα ταγιέρ αλλά πρέπει να προσέχετε και τα παπούτσια γιατί ο ίδρώτας στα πόδια μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση στη δουλειά σας, Οι γυναίκες μπορούν να λύσουν αυτό το ρπόβλημα φορώντας peeptoe γόβες ή ξώφτερνα παπούτσια . Οι άνδρες πάλι να μην ξεχνούν ότι τους καλοκαιρινούς μήνες οι κάλτσες τους πρέπει να είναι αυστηρά βαμβακερές για να απορροφούν τον ιδρώτα και φυσικά τα παπούτσια σας καλό είναι από φυσικά υλικά όπως καλό δέρμα ή ύφασμα και όχι suede γιατί είναι ιδιαίτερα ζεστό υλικό.

5.Μην εκτίθεστε στις χαμηλές θερμοκρασίες του a/c στο γραφείο

Σε πρόσφατη έρευνα το 60% των εργαζομένων δήλωσε πως τον ενοχλει η θερμοκρασία στο γραφείο. Συνήθως μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ έξω έχι καύσωνα μέσα στα γραφεία κάνει πολικό ψύχος. Για να μην εκτίθεστε σε τόσο μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας καλό είναι να έχετε μια ζακετούλα για να φοράτε αν το κλιματιστικό είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!