WOMEN'S GUIDE

5 πράγματα που δεν λες ποτέ σε μία ανύπαντρη 30άρα

Για πολλούς η δεκαετία των 30 είναι η χρυσή εποχή κάθε άνθρώπου. Έχεις ξεπεράσει τις εφηβικές και νεανικές φοβίες, συνήθως έχεις τακτοποιηθεί και επαγγελματικά και απλά απολαμβάνεις τη ζωή σου και τους φίλους σου.

Οι αδέσμευτες γυναίκες όμως που μόλις έχουν πατήσει τα 30 τρέμουν να μην ακούσουν αυτά τα 5 πράγματα τα οποία δυστυχώς θα βρεθούν πολλοί καλοθελητές που θα τους τα κοπανήσουν ειδικά μέσα από το οικογενειακό αλλά συχνά και το φιλικό περιβάλλον.

1. «Πρέπει να κάνεις παιδί πριν τα 35»

Ναι μεν στέκει επιστημονικά και ιατρικά (μειώνονται πολύ οι πιθανότητες για φυσιολογική εγκυμοσύνη μετά τα 35) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια (αδέσμευτη) γυναίκα θέλει να της το θυμίζεις συνέχεια και επίσης είναι άπειρες οι περιπτώσεις που στον σύγχρονο κόσμο οι γυναίκες κάνουν παιδιά κοντά στα 40.

2. «Μην το φοράς πια αυτό δεν είναι της ηλικίας σου»

Αυτό είναι που πραγματικά σε τρελαίνει λες και μόλις πατήσεις τα 30 πρέπει να πετάξεις όλη την ντουλάπα σου και να αρχίσεις να φοράς ταγιέρ. Το «αυτό» συνήθως αφορά, σορτσάκια, κοντές φούστες, μπλουζάκια με παιχνιδιάρικα μοτίβα κ.λπ.

3. «Ρίξε λίγο τα στάνταρ σου για να βρεις έναν άνδρα»

Δηλαδή κοινώς σε κατηγορούν πως είσαι ψηλομύτα και πως απορρίπτεις το ένα μετά το άλλο τα κελεπούρια από απλό καπρίτσιο. Το πόσο απέχει αυτό από την πραγματικότητα το ξέρουν όλες οι γυναίκες, αλλά το κακό είναι πως από γυναικεία χείλη θα ακούσεις αυτή την ατάκα και συνήθως από άσπονδη φίλη ή μαμά.

4. «Δεν καταλαβαίνεις εσύ γιατί δεν έχεις παιδιά»

Άλλος ένας τρόπος να σου κοπανήσουν πως πρέπει αφενός να ακούσεις σώνει και ντε το βιολογικό μητρικό ρολόι σου να χτυπάει, αφετέρου να σου θυμήσουν πως αυτές είναι μάνες και ανήκουν σε ένα κλειστό κλαμπ στο οποίο εσύ θα τρως μονίμως πόρτα. Επίσης είναι ο τρόπος να σου ξεκαθαρίσουν πως δεν δέχονται από εσένα παρατηρήσεις για τα παιδιά τους ακόμα και αν αυτά είναι η μετενσάρκωση του σατανά.

5. «Δεν θα βρεις ποτέ άνδρα σε μπαρ»

Επίσης αγαπημένη βιτριολική ατάκα δεσποτικής μάνας ή άσπονδης φίλης που έχει γίνει μάνα και έχασε την κοινωνική της ζωή. Η μία στο λέει γιατί θέλει να σε ελέγξει, η άλλη από ζήλεια. Η αλήθεια είναι πως στέκει αυτή η ατάκα, αλλά σίγουρα δεν θες να την ακούς. Κατά βάθος το ξέρεις και εσύ ότι ισχύει, αλλά δεν θα κλειστείς και μέσα στο σπίτι σου σαν τη γεροντοκόρη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!