WOMEN'S GUIDE

6 μυστικά ομορφιάς από το εξωτικό Μαρόκο

Όλοι ξέρουν το argan oil που θεωρείται ένα από τα βασικά μυστικά ομορφιάς που προέρχονται από το εξωτικό Μαρόκο. Και όμως οι Μαροκινές γυναίκες έχουν και άλλα κρυφά όπλα ομορφιάς που πιθανά δεν γνωρίζετε.

1. Το χαμάμ

Οι Μαροκινές επισκέπτονται το χαμάμ τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα και εκεί η τελετουργία του καθαρισμού του σώματος συνδυάζεται με αρωματοθεραπεία και μασάζ. Κάτι σαν το δικό μας σπα.

2.Αφρικάνικο μαύρο σαπούνι

Το γνωστό και ως «Savon Noir» δηλαδή μαύρο σαπούνι είναι ένα 100% φυσικό σαπούνι (όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του και το Marie Claire) το οποίο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην αφρικανική ήπειρο. Αυτό το σαπούνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες αλλά και υπέροχο άρωμα.

3. Ροδέλαιο & Ρόδα

Τόσο τα ροδοπέταλα όσο και το ροδέλαιο πρωταγωνιστούν στην καθημερινή περιποίηση ομορφιάς των Μαροκινών γυναικών. Με τα ροδοπέταλα φριάχνουν ροδόνερο που το χρησιμοποιούν ως τόνικ, ενώ το μαροκινό ροδέλαιο είναι ένα από τα σπουδαιότερα εκχυλίσματα ρόδου στον κόσμο με ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα (του χαρίζει λάμψη και το ανακουφίζει).

4.Πράσινο τσάι με μέντα

Το αγαπημένο τους καθημερινό ρόφημα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό όπλο με αντιγηραντική και επουλωτική δράση.

5.Πράσινος πηλός

Τον χρησιμοποιούν ως μάσκα καθαρισμού όχι μόνο του προσώπου, αλλά και του στέρνου και της πλάτης, αλλά και για απολέπιση.

6. Στερεά αρώματα

Τα μαροκινά αρώματα είναι ιδιαίτερα συμπυκνωμένα και κυκλοφορούν σε μικρά χρωματιστά κυβάκια που απλά τα τρίβεις στο δέρμα σου και το καθένα διαρκεί για χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!