MEN'S GUIDE

Γιατί κάποιοι φωνάζουν ή βογκάνε την ώρα του σεξ; Η επιστήμη απαντά

Υπάρχουν και γυναίκες και άντρες, που είναι ιδιαίτερα... ηχηροί την ώρα της σεξουαλικής πράξης, ειδικά δε στην κορύφωση αυτής και μπορεί αυτές οι φωνές, τα βογκητά ακόμα και οι... στριγκλιές ενίοτε να φαντάζουν ακόμα και αστείες (ειδικά στα αυτά τρίτων) αλλά η επιστήμη εξηγεί πως είναι πολύ φυσικό να παράγει κανείς ήχους την ώρα του σεξ και παραθέτει τους λόγους.

Ο πρωταρχικός λόγος πίσω από τους αναστεναγμούς και τα επιφωνήματα έγκειται στη φυσιολογική απόκριση στην ευχαρίστηση. Καθώς η διέγερση εντείνεται, το σώμα υφίσταται διάφορες αλλαγές, όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό, ροή αίματος και μυϊκή ένταση. Αυτή η αυξημένη κατάσταση διέγερσης επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα, οδηγώντας σε βαθύτερες και ταχύτερες αναπνοές. Η απελευθέρωση της έντασης και η ενεργοποίηση των κέντρων ευχαρίστησης στον εγκέφαλο, συμβάλλουν με τα επιφωνήματα ως φυσική έκφραση της ευχαρίστησης.

Επιπλέον, αυτοί οι ήχοι εξυπηρετούν μια ουσιαστική επικοινωνιακή λειτουργία μεταξύ των συντρόφων. Μελέτες δείχνουν ότι οι φωνές κατά τη διάρκεια του σεξ μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική εμπειρία μεταφέροντας επιθυμία, ικανοποίηση και συναισθηματική σύνδεση. Αυτές οι ηχητικές ενδείξεις μπορεί να βοηθήσουν στο συγχρονισμό του ρυθμού των συντρόφων, ενισχύοντας την αίσθηση της ενότητας και της κοινής ευχαρίστησης.

Η κατανόηση της επιστήμης πίσω από τους σεξουαλικούς ήχους όχι μόνο απομυθοποιεί μια φυσική πτυχή της ανθρώπινης συμπεριφοράς, αλλά τονίζει επίσης την περίπλοκη σχέση μεταξύ των φυσιολογικών και ψυχολογικών στοιχείων της σεξουαλικής οικειότητας. Η αναγνώριση και η αποδοχή της επιστήμης πίσω από αυτούς τους ήχους, μπορεί να συμβάλει στη βαθύτερη εκτίμηση και αποδοχή των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους τα άτομα εκφράζονται κατά τη διάρκεια των οικείων στιγμών.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!