MEN'S GUIDE

Τα 12 σημάδια που προδίδουν αν ένας μπαρμπέρης είναι καλός ή όχι

Εδώ και πολλά χρόνια τα παλιά... μπαρμπέρικα και κουρεία έχουν γίνει πολύ πιο up to date, εκσυγχρονίστηκαν και πλέον οι επιλογές για έναν άντρα που αναζητά κομμωτή ή μπαρμπέρη είναι αναρίθμητες. Πώς όμως μπορεί να ξεχωρίσει κανείς ποιος επαγγελματίας κομμωτής ή μπαρμπέρης είναι όντως καλός επαγγελματίας.

Το menexclusive.gr ρώτησε επαγγελματίες κομμωτές και τους ζήτησε να αποκαλύψουν πώς μπορεί ένας άνδρας να καταλάβει αμέσως αν ένας κουρέας δεν είναι καλός και ιδού η λίστα με τα σημεία που πρέπει να προσέχεις

  • “Δεν παίζει ρόλο η τιμή που πληρώνεις. Το κατάστημα που κουρεύεσαι πρέπει να είναι καθαρό και φροντισμένο. Αν ένας κουρέας δεν ενδιαφέρεται για την εικόνα του μαγαζιού του, πιθανότατα δεν ενδιαφέρεται τόσο και για τα μαλλιά σου.”
  • “Χρειάζονται κατά μέσο όρο 10 λεπτά για να αποστειρωθούν τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ένας κουρέας. Αν ο δικός σου απλά βουτάει τη χτένα στο ειδικό υγρό ή ψεκάζει τα ψαλίδια μπροστά σου, μάλλον δεν αποστειρώνει επαρκώς και σωστά τα εργαλεία.”
  • “Είναι πολύ σημαντικό ο κουρέας να σου δίνει τις επαγγελματικές του συμβουλές και να μη βγάζει απλά το ψαλίδι και να κάνει ό,τι του ζητήσεις, ακόμα και αν δεν σου ταιριάζει.”
  • “Αν ο κουρέας δεν προετοιμάζει σωστά το δέρμα σου πριν από το ξύρισμα, παίρνει κόκκινη κάρτα. Είναι απαραίτητο να μαλακώσει την επιδερμίδα σου τοποθετώντας μια ζεστή πετσέτα για να ανοίξουν οι πόροι.”
  • “Ο κομμωτής σου επιβάλλεται να σου απαντήσει όταν τον ρωτήσεις τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιείς ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου. Αν δεν ξέρει ή δεν είναι πρόθυμος να σου απαντήσει, τότε σίγουρα δεν είναι σωστός επαγγελματίας.”
  • “Ένα όμορφα διακοσμημένο κουρείο με περιποιημένο χώρο, υποδηλώνει εργαζόμενους που δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια. Αντιθέτως, ένας παρατημένος χώρος με ντεκόρ φωτογραφίες μοντέλων από τη δεκαετία του 90, δείχνει ανθρώπους που μάλλον δεν ακολουθούν τη μόδα (κυρίως τον εκσυγχρονισμό.”
  • “Ο σωστός κουρέας αφιερώνει όσο χρόνο χρειάζεται στον κάθε πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι δε βιάζεται να ξεμπερδέψει, ούτε χρονοτριβεί για να περάσει η ώρα και να μη δεχτεί πολλούς πελάτες.”
  • “Ένας κουρέας πρέπει να έχει καλά ακονισμένη λεπίδα για ξύρισμα, όχι μόνο για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά πρωτίστως για λόγους υγιεινής.”
  • “Ένας σωστός κομμωτής πρέπει να κάνει έρευνα για να ξέρει ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις της μόδας. Αν ξέρεις εσύ και εκείνος όχι, κάτι δεν πάει καλά.”
  • “Ένα μαγαζί που ξεμπερδεύει σε 10′ λεπτά τον κάθε πελάτη, σίγουρα κάνει άρπα κόλλα δουλειά.”
  • “Ποτέ μην επισκεφτείς δεύτερη φορά έναν κουρέα που δε φροντίζει το δέρμα σου μετά το ξύρισμα. Συγκεκριμένα, μετά το ξύρισμα χρειάζεται να καθαρίσει καλά το δέρμα σου από τα απομεινάρια του αφρού και να τοποθετήσει μια καθαρή ζεστή πετσέτα για να ανακουφιστείς από τυχόν κοψίματα στο δέρμα. Ακόμα και αν δεν υπάρχουν αιχμές από τη λεπίδα, το δέρμα χρειάζεται φροντίδα, για να αποφευχθούν ερεθισμοί και σπυράκια.”
  • “Ένας κομμωτής τον οποίο επισκέπτεσαι τακτικά, είναι καλό να σου κάνει ερωτήσεις για τη ζωή και την καθημερινότητά σου. Αν μη τι άλλο, αν ενδιαφέρεται για σένα, σίγουρα ενδιαφέρεται και να κάνει σωστά τη δουλειά του”.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!