MEN'S GUIDE

Απλά tips και εφαρμογές για να δείχνεις πιο όμορφος στις βιντεοκλήσεις

Οι βιντεοκλήσεις είναι η νέα χειραψία γράφει ένα άρθρο του Forbes και με αυτό μάλλον όλοι οφείλουν να συμφωνήσουν.

Όπως διαβάζουμε στο newmoney.gr οι βιντεοκλήσεις είναι πλέον βασικό αντικείμενο στην εργαλειοθήκη της εργασίας μας είτε αυτή γίνεται σε επαγγελματικά, είτε σε ακαδημαϊκά πλαίσια. Καθιερώθηκαν στα πανδημικά χρόνια και ενώ όλοι περίμεναν ότι θα φύγουν, όπως εξασθενούσε ο ιός, τελικά αυτές παραμένουν ισχυρές στην καθημερινότητά μας. Φυσικά όχι αδίκως, αφού η σαφέστερη επικοινωνία μέσω λεκτικών και μη λεκτικών ενδείξεων, η κοινή χρήση της οθόνης, η συνεργασία σε πραγματικό χρόνο και η δυνατότητα συμμετοχής από σχεδόν οπουδήποτε καθιστούν την τηλεδιάσκεψη πιο αποτελεσματική χρήση του χρόνου όλων. Ωστόσο αυτή η νέα πραγματικότητα δυστυχώς έρχεται και με ένα μειονέκτημα. Αυτό είναι η κάμερα του υπολογιστή που δηλώνει πολλά για εμάς, χωρίς απαραίτητα να το θέλουμε.

Ας πούμε ότι έχετε ένα βίντεο το Σάββατο το πρωί με το αφεντικό σας για να συζητήσετε κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες για το project που έχετε αναλάβει. Η Παρασκευή βέβαια, ήταν για εσάς μια δύσκολη ημέρα λόγω κούρασης ή επειδή επιτέλους αποδεχτήκατε την πρόταση των φίλων σας για ποτό. Η κούραση είναι αυταπόδεικτη στο πρόσωπό σας και το μαρτυρούν και οι σακούλες κάτω από τα μάτια σας. Εκείνη τη στιγμή θα θέλατε σίγουρα να φαίνεστε λίγο πιο ευπαρουσίαστοι. Οι προσευχές σας λοιπόν εισακούστηκαν, αφού οι βασικές πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων φαίνεται να ενσωματώνουν στο λειτουργικό τους σύστημα μια πληθώρα εφαρμογών που βελτιώνουν την εμφάνισή μας. Από φίλτρα ομορφιάς που εξαλείφουν τους μαύρους κύκλους, εφέ φωτισμού προσώπου έως εικονικά κραγιόν και μακιγιάζ, μπορείτε να τροποποιήσετε -ελαφρώς ελπίζουμε- την εικόνα σας και να δώσετε μια περιστασιακή λάμψη στον εαυτό σας.

Οι εφαρμογές που μας «ομορφαίνουν»
Google Meet: Τον Οκτώβριο, η Google άρχισε να κυκλοφορεί ένα νέο φίλτρο βελτίωσης πορτραίτου για την εφαρμογή Meet για κινητά. Μια εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η έκδοση για το διαδίκτυο θα φτάσει μέχρι το τέλος του έτους. Προς το παρόν, λειτουργεί μόνο για λογαριασμούς Google μέσω του χώρου εργασίας ή του σχολείου/πανεπιστημίου σας και όχι για προσωπικούς λογαριασμούς. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ενώ βρίσκεστε σε μια συνάντηση σε μια συσκευή iOS ή Android. Πατήστε τις τρεις τελείες για περισσότερες επιλογές και, στη συνέχεια, τις Ρυθμίσεις. Επιλέξτε Subtle για να εξομαλύνετε το δέρμα, να φωτίσετε την περιοχή κάτω από τα μάτια και να λευκάνετε τα μάτια σας. Επιλέξτε Εξομάλυνση για μια πιο έντονη εκδοχή αυτών των εφέ. Διαπιστώσαμε ότι η επιλογή Εξομάλυνση λειτουργεί καλύτερα όταν υπάρχει άπλετο φως στο πρόσωπό σας.

Zoom: Η ρύθμιση “Βελτίωση της εμφάνισής μου” μαλακώνει την εστίαση στο πρόσωπό σας και το κάνει να φαίνεται πιο λείο και ομοιόμορφο, σαν να έχετε προσθέσει ένα στρώμα μακιγιάζ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εφέ με έναν δωρεάν ή εταιρικό λογαριασμό Zoom. Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση στο μενού Προτιμήσεις ή Ρυθμίσεις της εφαρμογής γραφείου, στην καρτέλα βίντεο. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να το διατηρήσετε χαμηλά για την πιο φυσική εμφάνιση. Στο κινητό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις σύσκεψης.

Microsoft Teams: Υπάρχει μια επιλογή που εφαρμόζει ένα εφέ εξομάλυνσης του δέρματος. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την επί πληρωμή έκδοση του Teams για να αποκτήσετε πρόσβαση στο φίλτρο στις ρυθμίσεις συσκευής και στη συνέχεια στις ρυθμίσεις βίντεο. Υπάρχει ένα ρυθμιστικό παρακάτω για να ρυθμίσετε την αδιαφάνεια του εφέ.

Zoom: Υπάρχει επίσης ένα σετ εικονικού μακιγιάζ στις ρυθμίσεις για δωρεάν και επί πληρωμή λογαριασμούς. Μεταβείτε στην καρτέλα Φόντο και εφέ και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εφέ στούντιο (κάτω δεξιά). Μπορείτε να προσθέσετε φρύδια, τρίχες προσώπου και χρώμα χειλιών. Το λογισμικό είναι εντυπωσιακά ακριβές στον εντοπισμό του προσώπου. Απλώς μην αγγίζετε το πρόσωπό σας ενώ είστε στην κάμερα, αλλιώς το εικονικό εφέ θα παρουσιάσει δυσλειτουργίες.

Microsoft Teams: Παρομοίως, οι εταιρικοί χρήστες μπορούν να εφαρμόσουν εικονικό μακιγιάζ χρησιμοποιώντας την ενσωμάτωση Maybelline Beauty, η οποία προσφέρει μια παλέτα χρωμάτων για τα χείλη και τα μάτια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμμετάσχετε σε μια συνάντηση και στη συνέχεια να επιλέξτε Εφέ βίντεο. Κάντε κλικ στο More Video Effects (Περισσότερα εφέ βίντεο) και στην ενότητα Filters (Φίλτρα) επιλέξτε Maybelline.

Διαδικτυακή ομορφιά DIY
Αν και θα ήταν πιο εύκολο να κρατάμε απλώς κλειστή την κάμερα στον υπολογιστή μας κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης, όταν το επιθυμούμε, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό. Αν λοιπόν τα παραπάνω δεν σας καλύπτουν και συνεχίζετε να θέλετε να βρείτε πιο «φυσικούς» τρόπους να δείξετε καλύτερα τότε μπορείτε -πέρα από το όντως να ξεκουραστείτε καλά- να χρησιμοποιήσετε το φως. Λάμπες, λαμπάκια που χρησιμοποιείτε για να διαβάζετε το βράδυ, ring lights -ξεχασμένα από τις ημέρες σας ως influencer- και άλλοι φωταγωγικοί εξοπλισμοί είναι ικανοί να σας δώσουν πίσω την χαμένη λάμψη σας. Χρησιμοποιήστε τους με σύνεση.

Επίσης, μπορείτε μια και καλή να απαλλαγείτε από την κακή ποιότητα της κάμερας του λάπτοπ σας, κατεβάζοντας την εφαρμογή Camo, η οποία μετατρέπει μια συσκευή Android ή μια ψηφιακή κάμερα σε κάμερα web. Η λήψη της είναι δωρεάν, αν και οι λειτουργίες φωτισμού που βελτιώνουν το πρόσωπο παρέχονται μόνο με το Camo Pro που κοστίζει 50 δολάρια το χρόνο (ή 100 δολάρια εφάπαξ). Ίσως αυτό να δώσει και μια μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημά σας και να σας κάνει να νιώσετε λίγο πιο άνετα μέσα στο περιβάλλον της τηλεδιάσκεψης που συμμετέχετε. Σκεφτείτε πως είναι σαν να βάζετε λίγο άρωμα, ή να πουδράρετε τις γυαλάδες σας, λίγο πριν μπείτε στο δωμάτιο του συνεδρίου.
Ίδια λογική, διαφορετική εφαρμογή.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!