MEN'S GUIDE

H μόνιμη σχέση σε φορτώνει κιλά; Τι έδειξε νέα έρευνα

Ίσως να έχεις παρατηρήσει πως μερικές φορές, όταν νομίζεις πως βρήκες το ιδανικό ταίρι και έχεις κατασταλάξει σε μια μόνιμη σχέση, τότε βλέπεις τη ζυγαριά σου να δείχνει αύξηση στο βάρος σου.

Αν σου έχει συμβεί να ξέρεις πως δεν είναι τυχαίο και δεν συνέβη μόνο σε σένα.

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ανάμεσα σε 15 χιλιάδες Αυστραλούς όσοι βρίσκονται σε μόνιμη σχέση τείνουν να έχουν περισσότερα κιλά από τους singles.

Πιο συγκεκριμένα τα ζευγάρια ζυγίζουν περίπου 6 κιλά περισσότερα από τους singles και παίρνουν περίπου 1,8 κιλά τον χρόνο! 

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί πολλοί, όταν βρίσκονται σε σχέση παραδέχονται πως κάθονται περισσότερες ώρες στο σπίτι (με την σύντροφό τους) και ειδικά συνήθειες όπς το βλέπουμε μαζί ταινίες ή σειρές και τρώμε junk food αυξάνονται δραματικά.

Παράλληλα πολλοί παραδέχονται πως σταματούν τις τακτικές επισκέψεις στο γυμναστήριο, ενώ ομολογούν πως έχουν λιγότερο άγχος για την εξωτερική τους εμφάνιση (αφού το ταίρι τους τους έχει αποδεχτεί) και άρα η σωστή διατροφή και η γυμναστική συχνά πάνε περίπατο.

Άρα δεν σε φουσκώνει ο έρωτας με κιλά, αλλά η αλλαγές στη διατροφή σου και στις καθημερινές σου συνήθειες. Αν λοιπόν θέλεις να έχεις ένα σταθερό βάρος και μια σταθερή σχέση, δεν έχεις παρά να παραμείνεις συνεπής στις καλές σου συνήθειες και να μην παραμελείς την άσκηση και τη σωστή διατροφή.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!