MEN'S GUIDE

Δοκιμάστε αυτά τα 4 ψωμιά για να μην αισθάνεστε ενοχές

Οι γιατροί και διατροφολόγοι σας λένε συχνά να αποφεύγετε το ψωμί, αναφέρει το Men’s Health UK.  Αλλά είναι ένας μύθος, σύμφωνα με το βραβευμένο σεφ Keith Goddard.  

Ο Goddard είπε ότι όταν τρώτε ψωμί από βιολογικά αλεύρια, μπορεί να είναι καλό για την υγεία σας και τον μεταβολισμό σας.

Προτείνει να δοκιμάστε αυτά τα τέσσερα ψωμιά, που εμπεριέχουν λιγότερα λιπαρά και πολλά προβιοτικά. 

Ψωμί από σίκαλη

Αυτό το ψωμί εμπεριέχει λιγότερη γλουτένη από το άσπρο ψωμί, και επιστήμονες στη Σουηδία βρήκαν ότι εμπεριέχει πολλές φυτικές ίνες και 20% λιγότερες θερμίδες από το άσπρο ψωμί.

Ψωμί με προζύμι

Το ψωμί με προζύμι παίρνει πολύ καιρό να γίνει.  Αλλά, η διαδικασία αυτή αποδίδει ένα ψωμί που εμπεριέχει καλοήθεις βακτήρια, που καθιστά το ψωμί ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για τον μεταβολισμό σας. 

Ψωμί με μαγειρική σόδα

Αυτό το ψωμί είναι πολύ εύκολο να το ζυμώσεις, λέει ο Goddard, και δεν εμπεριέχει ζάχαρη, που το καθιστά και καλύτερο από το ψωμί σικάλεως. 

Ψωμί χωρίς γλουτένη

Παρόλο που έχει γίνει της μόδας να μην τρώτε γλουτένη, δεν είναι για το λόγω που νομίζετε.  Τα ψωμιά χωρίς γλουτένη εμπεριέχουν περισσότερες φυτικές ίνες που είναι καλύτερα για το μεταβολισμό σας, αναφέρει το άρθρο.  

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!