MEN'S GUIDE

Το «στραβό» πέος κρύβει κινδύνους για την ανδρική υγεία;

Η κύρτωση πέους εμφανίζεται σε ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού και οι επιστήμονες εκτιμούν πως σε κάποιες περιπτώσεις εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Η ιατρική κοινότητα τονίζει πως η κύρτωση ή κάμψη πέους χρίζει ιατρικής βοήθειας και παρακολούθησης όταν προκαλείται από τη νόσο PEYRONIE (Περονί),  όπου παρατηρείται μια παραμόρφωση (στροφή) του πέους σε τέτοιο βαθμό που να καθιστά δύσκολη έως και αδύνατη την ερωτική επαφή και σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα επώδυνη, φορτίζοντας τον άνδρα με έντονο άγχος.

Πρόκειται για μία σχετικά σπάνια ασθένεια η οποία προκαλεί παραμόρφωση – στροφή – του πέους, συχνά τόσο μεγάλη που όχι μόνο καθιστά αδύνατη την ερωτική επαφή, αλλά ο άνδρας σε πολλές περιπτώσεις αναφέρει πόνο, συχνά πολύ έντονο, κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής ακόμα και δυσκολία στη στύση. Το αποτέλεσμα του "στραβού" πέους είναι μία δύσκολη, εάν όχι αδύνατη ερωτική πράξη και σε κάθε περίπτωση επώδυνη και για τους δύο συντρόφους, αφού η παραμόρφωση στο πέος προκαλεί πόνο κατά τη διείσδυση και στη σύντροφο.

Η Νόσος PEYRONIE (Περονί) εμφανίζεται στο 3 -10% των ανδρών μέσης ηλικίας, ενώ έχει μεγαλύτερη συχνότητα στους διαβητικούς.

Τί προκαλεί τη νόσο Περονί

Οφείλεται στη δημιουργία μίας σκληρίας (πλάκας) στον ινώδη χιτώνα που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα του πέους.  Συγκεκριμένα ο φαλλός (πέος) είναι το μοναδικό όργανο του ανθρώπου που έχει δύο περίεργες ιδιότητες. Να επιμηκύνεται (εκτείνεται) και να διαστέλλεται ταυτόχρονα. Κανένα άλλο όργανο του σώματος δεν έχει τέτοιες ιδιότητες, ούτε καν η καρδιά (που μοιάζει πολύ με τη φυσιολογία του πέους). Η στύση του πέους αυξάνει το μήκος του κατά 30-40% όπως και διπλασιάζει περίπου τον όγκο του από τη θέση ηρεμίας. Ένα πέος μικρό στην ηρεμία μπορεί περίπου να διπλασιαστεί στη στύση.

Στη Νόσο PEYRONIE (Περονί) η ιδιότητα αυτή χάνεται γιατί η ελαστική ταινία που περιβάλλει τους σωλήνες (σηραγγώδη) του πέους, στο σημείο της οστέινης πλάκας, καταστρέφει το μοναδικό αυτό μηχανισμό διαστολής και επιμήκυνσης. Άρα το πέος δεν εκτείνεται στο σημείο που αυτή σκληραίνει λόγω της πλάκας (ασβέστωσης) με αποτέλεσμα στροφή του πέους (στράβωμα). Συνέπεια του στραβού πέους δεν είναι μόνο η δυσμορφία (που χαλά την ψυχολογία του άνδρα) αλλά και η λειτουργία της στύσης αφού στο σημείο της κάμψης η σκληρότητα του πέους δεν είναι σωστή.

 

Κίνδυνος εμφάνισης και καρκίνου των όρχεων


Νέες μελέτες συνδέουν το σύνδρομο κυρτού πέους και με την εμφάνιση καρκίνου.  Συγκεκριμένα σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, που μελέτησε δείγμα 1.500.000 ανδρών, οι άνδρες που έχουν διαγνωσθεί με τη νόσο του Peyronie εμφανίζουν 40% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο των όρχεων, 29% μεγαλύτερο κίνδυνο για μελάνωμα και 40% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου, ωστόσο οι επιστήμονες τονίζουν πως χρειάζονται και περαιτέρω μελέτες για να επαληθευθούν τα πορίσματά τους.

Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση κύρτωσης στο πέος θα πρέπει να μας θορυβήσει και είναι απαραίτητο να επισκεφτούμε ένα γιατρό που θα εκτιμήσει την σοβαρότητα της κατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!