VIRAL

True story: Δεν μιλούσε στη γυναίκα του για 20 ολόκληρα χρόνια [βίντεο]

Τη τελευταία εβδομάδα κάνει το γύρο του κόσμου η ιστορία ενός ζευγαριού από την Ιαπωνία.

Η ιστορία παρουσιάζεται ως "απόλυτα αληθινή" και είδε το φως της δημοσιότητας μετά από την προβολή μιας ιαπωνικής τηλεοπτικής εκπομπής. 
Οι παραγωγοί της Hokkaido Television, ισχυρίζονται πως δέχτηκαν την επιστολή ενός νεαρού (του 18χρονου Yoshiki) που ζητούσε τη βοήθειά τους ώστε να πείσουν τον πατέρα του να ξαναμιλήσει στη μητέρα του και τους έλεγε πως ο πατέρας του, ο Okou Katayama, δεν έχει ανταλλάξει ούτε μια λέξη με τη σύζυγό του Yumi εδώ και 20 χρόνια, παρά τις επίμονες προσπάθειες της μητέρας του και πως απλά της απαντά με νεύματα και γρυλίσματα.
Η τηλεοπτική εκπομπή 'έστησε" μία συνάντηση του ζευγαριού σε ένα πάρκο και εκεί ο πατέρας μιλά στη σύζυγό του για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Ξεκινά με το να της λέει "με κάποιο τρόπο δεν έχουμε μιλήσει εδώ και πολύ καιρό" και της εξηγεί πως είχε θυμώσει μαζί της γιατί έδειχνε εμμονή στην ανατροφή των τριών παιδιών τους και πως τον είχε παραμελήσει και ο ίδιος αισθάνονταν "ζήλεια".
Την όλη σκηνή παρακολουθούσαν από απόσταση τα παιδιά του ζευγαριού που ξέσπασαν σε κλάματα.
Το βίντεο της εκπομπής έγινε viral στα social media, κάποιοι αμφισβητούν την αυθεντικότητα της ιστορίας, αλλά την πιο έντονη αντίδραση σε αυτή την ιστορία την είδαμε στο βρετανικό Guardian.
H Lola Okolosie, με άρθρο - γνώμη που δημοσιεύτηκε από τον Guardian αναφέρει πως δεν είναι καθόλου "αστεία ή συγκινητική" αυτή η ιστορία και πως αν ισχύει (κάτι που το αμφισβητεί) απλά αποτελεί μια ακόμη περίπτωση κακοποίησης των γυναικών από τους άνδρες και μία μορφή ενδοοικογενειακής κακοποίησης που δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως κάτι το "ανάλαφρο".
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το άρθρο της Lola Okolosie, το οποίο επίσης κάνει το γύρο του Διαδικτύου ενώ ακολουθεί το βίντεο με την ιαπωνική εκπομπή.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!