GOSSIP

Κέρδισε το δικαστήριο ο Johnny Depp - Δείτε τι αποζημίωση επιβλήθηκε

Ο χολιγουντιανός σταρ Johnny Depp έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει αφού αισθάνεται πως δικαιώθηκε με τη δικαστική απόφαση που έβαλε τέλος στην πολύκροτη δίκη για την υπόθεση κατηγοριών εις βάρος του για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση από την πρώην σύζυγό του και επίσης χολιγουντιανή σταρ Amber Heard.

Ο  Johnny Depp αναδείχθηκε νικητής μετά τις 7 εβδομάδες που κράτησε η δίκη για τη μήνυσή του κατά της πρώην συζύγου του, Amber Heard, την οποία κατηγόρησε για συκοφαντική δυσφήμιση. Η Amber Heard είχε υπογράψει άρθρο στη Washington Post το 2018 στο οποίο αναφερόταν στην απόφασή της να μιλήσει δημόσια για την ενδοοικογενειακή βία και όλα όσα αντιμετώπισε έκτοτε. Από το άρθρο αυτό εξετάζονταν 3 σημεία, για τα οποία οι ένορκοι αποφάσισαν υπέρ του Johnny Depp.

Σύμφωνα με το αμερικανικό People, η Amber Heard θα κληθεί να καταβάλει στον Johnny Depp το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων (ο ηθοποιός ζητούσε 50 εκατομμύρια δολάρια) για τη βλάβη που υπέστη από τη συκοφαντική δυσφήμιση της εναντίον του. Σε ό,τι αφορά τη δική της αντιμήνυση, οι ένορκοι έκριναν ότι ο Johnny Depp τη δυσφήμισε σε μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονταν και ο ηθοποιός θα κληθεί να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων (διεκδικούσε 100 εκατομμύρια δολάρια).

Οι ένορκοι πέρασαν περισσότερες απο 12 ώρες πίσω από κλειστές πόρτες μέχρι να καταλήξουν στην ομόφωνη απόφασή τους, σύμφωνα με την οποία δικαίωσαν τον Johnny Depp σε όλες τις κατηγορίες εναντίον της Amber Heard. Το πρώην ζευγάρι παντρεύτηκε το 2015 και χώρισε έναν χρόνο αργότερα.

O 58χρονος Johnny Depp δεν ήταν παρών στην ανακοίνωση της ετυμηγορίας, καθώς βρίσκεται σε περιοδεία με τον Jeff Beck στην Αγγλία από την περασμένη Κυριακή. Η 36χρονη Amber Heard ήταν στο δικαστήριο του Fairfax της Virginia και άκουσε διά ζώσης την απόφαση του δικαστηρίου. Έξω από αυτό βρίσκονταν οι fans του Johnny Depp που πανηγύρισαν για την απόφαση.

Δείτε βίντεο με την αντίδραση της Heard όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου 


«Το δικαστήριο μου έδωσε πίσω τη ζωή μου», δήλωσε ανακουφισμένος ο Depp σε ανάρτησή του στο Instagram ύστερα από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)


Σε ανάρτησή της, λίγο μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, η ηθοποιός ανέφερε πως «νιώθει ότι της στέρησαν την ελευθερία του λόγου της».

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν εκφράζεται με λόγια. Είμαι πληγωμένη, που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη και επιρροή του πρώην συζύγου μου.

Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι οπισθοδρομικό. Ρυθμίζει το ρολόι σε μια εποχή που μια γυναίκα που μίλησε ανοιχτά θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν την επιτροπή των ενόρκων να αγνοήσει το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου και να αγνοήσει τα στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά. Ενώ κερδίσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που πίστευα ότι είχα ως Αμερικανίδα – να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά».

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!