GOSSIP

Eurovision: Προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου η Ελλάδα [βίντεο]

Η Αμάντα Γεωργιάδη και το Die Together, κατάφεραν να κερδίσουν την πολυπόθητη πρόκριση για το μεγάλο τελικό της 66ης Eurovision που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας, αγωνίστηκε στον Α Ημιτελικό, όπου συνολικά αγωνίστηκαν 17 χώρες ( η Ελλάδα εμφανίστηκε 15η στη σκηνή) και μόνο 10 εξ αυτών προκρίθηκαν στον τελικό.


Τα αποτελέσματα κρίθηκαν όπως κάθε χρόνο κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting και SMS και κατά 50% μέσα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Υπενθυμίζουμε πως οι βαθμολογίες των επιτροπών είχαν ήδη συγκεντρωθεί από τη χθεσινή γενική πρόβα του ημιτελικού, ενώ το κοινό ψήφισε κατά τη διάρκεια της αποψινής βραδιάς. Επιπλέον, δικαίωμα ψήφου στον αποψινό ημιτελικό είχαν – από πλευράς των BIG5 – η Γαλλία και η Ιταλία. Μάλιστα τα τραγούδια τους παρουσιάστηκαν στο φινάλε της βραδιάς λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας


Σύμφωνα λοιπόν με βάση τις προτιμήσεις του κοινού και των επιτροπών οι δέκα χώρες που κατάφεραν να προκριθούν από τον αποψινό Ημιτελικό στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου – με τη σειρά που ανακοινώθηκαν – είναι:

 

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, κάθε εκπρόσωπος, εκτός από τις απαντήσεις στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο χώρο του PalaOlimpico, τράβηξαν μέσα από κληρωτίδα το μαγικό χαρτάκι που υποδεικνύει το μισό του τελικού στο οποίο θα εμφανιστούν. Να θυμίσουμε πως η ακριβής σειρά εμφάνισης θα καθοριστεί από τους διοργανωτές μετά και την ολοκλήρωση του δεύτερου ημιτελικού. Η κατανομή των πρώτων δέκα φιναλίστ στα μισά του τελικού έχει ως εξής:

Α ΜΙΣΟ

Ελβετία
Αρμενία
Πορτογαλία
Νορβηγία
Ουκρανία
Ολλανδία

Β ΜΙΣΟ

Ισλανδία
Λιθουανία
Ελλάδα
Μολδαβία

Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το Die Together θα εμφανιστεί στο B’ μισό στο Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου (θέσεις 14-25).

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!