GOSSIP

Δεν φαντάζεστε ποια χώρα θα μπει στη μεγάλη... οικογένεια της Eurovision το 2023

Λίγες μέρες μόνο απομένουν μέχρι την έναρξη του φετινού διαγωνισμού Eurovision στο Τορίνο της Ιταλίας, αλλά ήδη κάποιοι κάνουν πλάνα για την προσεχή χρονιά και ανακοινώθηκε πως μια... μακρινή χώρα το 2023 θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

Φαίνεται πως η διεθνή φήμη που απέκτησαν οι περσινοί Ιταλοί νικητές της Eurovision (οι Maneskin κατάφεραν να φιγουράρουν ψηλά στις ετήσιες λίστες του 2021 με τους καλλιτέχνες της χρονιάς σε πολλά μουσικά περιοδικά όπως το Billboard και το Rolling Stone) έκανε πολλούς να... εκτιμήσουν τον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό και πλέον διαρκώς διευρύνεται η λίστα των χωρών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή, ακόμα και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων.


Ήδη τα τελευταία χρόνια στο διαγωνισμό συμμετέχει η μακρινή Αυστραλία, ενώ οι ΗΠΑ θέλησαν να... στήσουν τη δική τους εκδοχή της Eurovision το Aerican Song Contest.


Τώρα όμως μάθαμε πως μια άλλη χώρα που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ατλαντικού θα μπει στην μεγάλη... οικογένεια της Eurovision το 2023.


Ο λόγος για τον Καναδά, ο οποίος από το 2023 θα έχει τη δική του Eurovision! Με σχετική της ανακοίνωση-έκπληξη, η επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision καλωσόρισε την υπερατλαντική χώρα στην οικογένειά της.

Ο νέος διαγωνισμός θα λέγεται “Eurovision Canada” και όπως φαίνεται θα έχει 13 διαγωνιζόμενες περιοχές: Τις 10 πολιτείες και 3 επικράτειες του Καναδά. Δεδομένου ότι οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σειρά προκριματικών γύρων, δύο ημιτελικούς και τελικό, στα πρότυπα του American Song Contest, πιθανότατα θα έχουμε περισσότερες από μία συμμετοχές από κάθε περιοχή της χώρας.

Ο Martin Österdahl, Εκτελεστικός Διευθυντής της Eurovision Song Contest, δήλωσε σχετικά:

“Η μοναδική κληρονομιά του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision μετράει ήδη 67 χρόνια και η παγκόσμια δημοτικότητά του συνεχίζει να αυξάνεται. Είναι καιρός ο Καναδάς να συμμετάσχει στο πάρτι και να γίνει παίκτης σε αυτό το παγκόσμιο θέαμα. Η αγάπη για τη μουσική είναι καθολική και ο εορτασμός των διαφορετικών ειδών και στυλ της μουσικής υπερβαίνει τα σύνορα, ενώνοντας τους ανθρώπους με έναν τρόπο που καμία άλλη μορφή τέχνης δεν μπορεί. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρήκαμε τους καλύτερους συνεργάτες για να προσφέρουμε μια άλλη εκδοχή αυτού του χαρούμενου φαινομένου σε νέους οπαδούς και να μοιραστούμε αυτόν τον αξιοσημείωτο διαγωνισμό με τον καναδικό λαό.”

 

Η Lindsay Cox, υπεύθυνη της εταιρείας παραγωγής Insight Productions, η οποία θα συνεργαστεί με την EBU για την παραγωγή του ‘Eurovision Canada’, πρόσθεσε:

“Η εκπληκτική συγγραφή τραγουδιών και η εξαιρετική μουσικότητα σε αυτή τη χώρα μπορούν να σταθούν επάξια απένταντι σε οποιονδήποτε στον κόσμο. Γι ‘αυτό ο Καναδάς είναι το τέλειο σπίτι για την επόμενη έκδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την ομάδα της Eurovision για να αναδείξουμε το τεράστιο μουσικό ταλέντο από κάθε γωνιά του έθνους μας και για τους Καναδούς θεατές να γίνουν μέρος αυτού του παγκόσμιου φαινομένου. Η Eurovision Canada θα συνδυάσει δύο δυνάμεις που πάντα ένωναν το έθνος μας: φανταστική μουσική και υπέροχο ζωντανό θέαμα.”

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!