GOSSIP

"Κράζουν" τους Kate & William πως δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Ένας οικογενειακός βραδινός περίπατος στην εξοχή, ήταν η αιτία, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ να γίνουν αποδέκτες πολλών αρνητικών σχολίων.

Όπως αναφέρει το protothema.gr o Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ κατηγορούνται ότι παραβίασαν κατά λάθος τον «κανόνα των έξι» που ισχύει σε ορισμένες περιοχές της Βρετανίας και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αιτία πίσω από αυτήν την «γκάφα» που κάνει σήμερα τον γύρο των βρετανικών ΜΜΕ ήταν η «ακούσια» (όπως υποστηρίζουν) επαφή του ζευγαριού και των παιδιών τους με τον Πρίγκιπα Εδουάρδο και την δική του οικογένεια στο Σάντριγχαμ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ, μαζί με τα παιδιά τους, τον 7χρονο πρίγκιπα Τζορτζ, την 5χρονη Σάρλοτ και τον μόλις δύο ετων Λούις, «συγχρωτίστηκαν» με τον θείο του πρίγκιπα, Εδουάρδο, τη σύζυγό του Σόφι και τα δύο τους παιδιά, κατά την επίσκεψη σε ένα αξιοθέατο στο Σάντριγχαμ.


Οι δυο οικογένειες συναντήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, κατά την επίσκεψή τους στο Luminate, ένα μονοπάτι σε δασώδη περιοχή με ειδικό φωτισμό για τα Χριστούγεννα, που βρίσκεται πλησίον της βασιλικής κατοικίας στο Νόρφολκ. Παρόλο που έφτασαν χωριστά και, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, η συνάντηση δεν ήταν προσχεδιασμένη, τα μέλη των δύο οικογενειών εθεάθησαν και φωτογραφήθηκαν να μιλούν μεταξύ τους αρκετές στιγμές, ενώ διέσχιζαν το μονοπάτι μήκους ενός μιλίου.

Παρόλο που όλοι έδειχναν να κρατούν επαρκείς αποστάσεις μεταξύ τους, το περιστατικό χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως παραβίαση του κανόνα των έξι. Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή ισχύουν οι κανονισμοί Επιπέδου 2 για την προστασία από τον κορωνοϊό. Αυτό σημαίνει ότι μόνο έξι άτομα - συμπεριλαμβανομένων παιδιών - μπορούν να συναντιούνται έξω. Ειδικότερα, ο κανονισμός αναφέρει: «Μπορείτε να συναντάτε φίλους ή συγγενείς με τους οποίους δεν ζείτε μαζί ή που δεν εντάσσονται στην "φούσκα υποστήριξής" σας σε ομάδα που δεν ξεπερνά τα έξι άτομα. Το όριο των έξι περιλαμβάνει παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας».

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!