GOSSIP

Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη ερωτικού σκανδάλου με τη Carla Bruni

Το διάσημο μοντέλο, τραγουδίστρια και πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, είδε το όνομά της να εμπλέκεται σε ερωτικό σκάνδαλο, μετά την κυκλοφορία ενός βιβλίου που έκανε ένας πρώην σύντροφός της.

Η 52χρονη σύζυγος του πρώην Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί, είδε να αποκαλύπτεται μια άγνωστη και πολύ... πικάντικη πτυχή της ερωτικής ζωής της, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Le Temps gagné» (Κερδισμένος χρόνος).

Το βιβλίο το έγραψε ο φιλόσοφος-τηλεοπτικός αστέρας Ραφαέλ Εντοβέν (Enthoven, Raphaël) και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις L’Observatoire. Ο ίδιος ο συγγραφέας, που υπήρξε στο παρελθόν σύντροφος της Μπρούνι, αποκαλύπτει πως η ίδια είχε ερωτικό... τρίγωνο και αποτελούσε το ερωτικόν μήλον της Εριδος ανάμεσα στον εκδότη πατέρα Ζαν-Πολ Εντοβέν και τον ίδιο τον συγγραφέα... κάτι σαν την "Αναστασία" δηλαδή!




Στο βιβλίο η Μπρούνι όχι μόνο εμφανίζεται ως η «ιδανική γυναίκα», όπως την αποκαλεί ο πρώην σύντροφός της και συγγραφέας, αλλά και αυτή που έκανε τον κατά πολύ νεότερό της Ραφαέλ να ερωτευτεί για πρώτη φορά. Βέβαια, μέχρι τότε ο ίδιος είχε προλάβει να παντρευτεί την κόρη του μέντορά του, φιλοσόφου Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, με την οποία παρέμεινε μαζί για έναν χρόνο αφότου άρχισε να βγαίνει κρυφά με την Κάρλα, μπλέκοντας κι άλλο το περίτεχνο γαϊτανάκι των παράνομων ερώτων.

Δύσκολο, άλλωστε, να ξεχωρίσεις πού αρχίζει το βαρβάτο gossip και που τελειώνει η λογοτεχνία σε αυτό το μετα-φροϊδικό αφήγημα, διαπιστώνοντας ότι είναι παρά πολλά αυτά που επιτρέπει ένας επιφανής, κατά τα άλλα, φιλόσοφος να φανούν από την κλειδαρότρυπα. Εννοείται ότι όλα αυτά που αφηγείται προφανώς δεν είναι προϊόντα μυθοπλασίας, παρότι το βιβλίο πλασάρεται ως αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, αφού μετά την πρόσφατη έκδοσή του, τον περασμένο μήνα στη Γαλλία, ο πατέρας Εντοβέν διέκοψε για πάντα τους δεσμούς με τον Ραφαέλ, πείθοντας και αρκετούς φίλους από τον κλειστό περίγυρο των διανοούμενων που συχνάζουν στα μπιστρό του Σεν Ζερμέν να μην ξαναμοιραστούν τα αγαπημένα τους κιρ ρουαγιάλ και τα μυστικά τους με τον άκρως αποκαλυπτικό στις αφηγήσεις του γιο.

Ο εκδότης Ζαν-Πολ Εντοβέν είχε σχέση με την Μπρούνι προτού αυτή γνωρίσει τον γιο του. Οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες είναι πλέον ανύπαρκτες.


Τι απαντάει η ίδια
Βέβαια όλα αυτά δεν θα είχαν καμία σημασία αν ο Ραφαέλ Εντοβέν, γνωστός για τις τηλεοπτικές παρεμβάσεις του, αφού οι φιλόσοφοι στη Γαλλία είναι οι σύγχρονοι μαϊντανοί καθώς θεωρητικολογούν, παρεμβαίνουν και σχολιάζουν όλα όσα συμβαίνουν στη γαλλική κοινωνία, δεν αποκάλυπτε πικάντικες λεπτομέρειες για τη σχέση του με την πρώην σύντροφό του Κάρλα Μπρούνι, με την οποία έχει μάλιστα ένα παιδί, γράφοντας ότι πριν από αυτόν εκείνη διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τον ίδιο του τον πατέρα!

Σε αυτό το υποτιθέμενο λογοτέχνημα, το πρώτο μετά τη σειρά του δοκιμίων του Εντοβέν, τα πρόσωπα εμφανίζονται μέσα από ψευδώνυμα, αλλά τα αληθινά περιστατικά δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, ότι η Φαστίν είναι η Ζιστίν Λεβί, κόρη του Μπερνάρ-Ανρί και πρώτη σύζυγος του Ραφαέλ ή ότι η Μπεατρίς απλώς αντιστοιχεί στη μοιραία Μπρούνι. Οσο για τον τίτλο του βιβλίου, «Κερδισμένος χρόνος», είναι η προφανής απάντηση στη γνωστή σειρά μυθιστορημάτων του Μαρσέλ Προυστ «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο», όπου αναφαίνονται αντίστοιχα ερωτικά τρίγωνα, προδοσίες και πατρικές αναζητήσεις. Πολλοί βέβαια φαντάζονται ότι με αυτόν τον τίτλο ο γιος απαντά στο γνωστό ρητό του πατέρα του, Ζαν-Πολ Εντοβέν, «Εξοικονομήστε χρόνο - Ο χρόνος περνά», το οποίο είναι γνωστό στη Γαλλία, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν χρειαζόταν ο τίτλος για να καταφέρει ο γιος να εξοντώσει τον πατέρα, που ήταν πάντα «πολύ απασχολημένος ώστε να ασχοληθεί σοβαρά με τον γιο του», όπως τονίζει χαρακτηριστικά στο βιβλίο.

Ο Ραφαέλ ομολογεί ότι δεν μετανιώνει ούτε στιγμή που «έκλεψε» την ωραία Κάρλα από τον επιδειξιμανή, σκληρό και άκρως αδιάφορο μπαμπά του, ούτε που άφησε την πρώην σύζυγό του, κόρη του δεύτερου ουσιαστικά πατέρα του Μπερνάρ-Λεβί, την οποία αποκαλεί με διόλου συγγραφική αβρότητα «αλογομούρα». Αλλωστε οι Γάλλοι, οι οποίοι ποτέ δεν είχαν καλές σχέσεις με την πολιτική ορθότητα, ξέρουν πολύ καλά όχι μόνο να σκανδαλίζουν, αλλά και να δένουν μοναδικά τη λογοτεχνία με το πιο αδιανόητο κουτσομπολιό. Οποιος έχει διαβάσει -έστω λίγο- Μπαλζάκ ξέρει καλά τι σημαίνουν οι περιγραφές από τα άδυτα της υψηλής γαλλικής κοινωνίας, δοσμένες με αρκετές πικάντικες περιγραφές στις οποίες αναφέρεται άμεσα και ο Ραφαέλ στο βιβλίο του. Αν μπορεί κανείς να συγχωρέσει τον Μπαλζάκ για τη ροπή του στο κουτσομπολιό, τότε σίγουρα μπορεί να δικαιολογήσει και τον ίδιο.

Επιπλέον οι Γάλλοι είναι πλέον συνηθισμένοι με τις αυτοβιογραφίες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια είναι απείρως της μόδας, καθώς και με τις εξομολογήσεις που δεν έχουν κανένα πρόσχημα επίφασης ή σοβαροφάνειας. Τα γαλλικά Μέσα τρίβουν ήδη τα χέρια τους με τον αντίκτυπο που έχει προκαλέσει η κυκλοφορία του «Κερδισμένου χρόνου», αφού ο πατέρας δηλώνει ότι έχει τελειώσει για πάντα με τον γιο και ο γιος ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την Κάρλα του.

Οσο για την ίδια, παρότι απάντησε ότι δεν έχει διαβάσει το βιβλίο και ούτε την απασχολεί η ιστορία, δεν μπορεί να μη χαίρεται που είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, λίγες μόλις ημέρες προτού κυκλοφορήσει το νέο μουσικό άλμπουμ της με τον άκρως αυτοναφορικό -και χωρίς πολλή φαντασία- τίτλο «Κάρλα Μπρούνι».

Οποιοι μάλιστα έχουν ακούσει τις προηγούμενες δουλειές της μουσικού, πλέον, Μπρούνι θα θυμούνται και το περίφημο τραγούδι «Ραφαέλ», που ήταν εμπνευσμένο από τον πρώην σύντροφό της. Οσο λοιπόν τα γαλλικά ΜΜΕ ασχολούνται -και πάλι- μαζί της, εκείνη μπορεί να χαίρεται και να ποζάρει ανέμελη σε μια σειρά από επαγγελματικές φωτογραφίες φορώντας ρούχα Celine στο Instagram της και ανεβάζοντας κατακόρυφα τον αριθμό των ακολούθων, λανσάροντας ακόμα και στα 51 της τη μοιραία εικόνα της.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!