GOSSIP

Και η σύζυγος και τα παιδιά του Tom Hanks θα είναι "επίτιμοι Έλληνες"

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει την προσφορά της ελληνικής ιθαγένειας και στην σύζυγο και τα δύο παιδιά του διάσημου ηθοποιού, Tom Hanks σε αναγνώριση της βοήθειάς τους στα θύματα της θανατηφόρας πυρκαγιάς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Η απόφαση που δημοσιεύτηκε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Τρίτη και την οποία συνυπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, αποκάλυψε πως σε αυτή περιλαμβάνονται επίσης, η σύζυγος του Τομ Χανκς, ηθοποιός και παραγωγός ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον αλλά και οι δύο γιοι τους, Τσέστερ και Τρούμαν. «Η οικογένεια Χανκς έδωσε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο για άμεσες ανακουφιστικές ενέργειες για την βοήθεια των συμπολιτών μας που χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές» αναφέρει η απόφαση που υπογράφηκε στις 27 Δεκεμβρίου και προσθέτει πως στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν στο φιλανθρωπικό έργο προσέφεραν «εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα».


Να σημειωθεί πως αναφέρεται στην πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε την ζωή σε 100 ανθρώπους, τον Ιούλιο του 2018. Η τιμητική πολιτογράφηση, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα που «έχουν παράσχει εξαιρετικές υπηρεσίες στην χώρα ή των οποίων η πολιτογράφηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!