GOSSIP

Γιατί η Pamela Anderson μπήκε μέσα σε ένα κλουβί στο Παρίσι;

Ένα κλουβί στήθηκε σε κεντρικό δρόμο του Παρισιού και μέσα σε αυτό μπήκε η Pamela Anderson.

Στο ίδιο κλουβί, εκτός από την εκρηκτική χολιγουντιανή σταρ μπήκαν και άλλες διασημότητες από τη Γαλλία και άλλες χώρες, αλλά και πολιτικοί και ακτιβιστές καθώς θέλησαν με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο να καταγγείλουν την κακομεταχείριση των εκτρεφόμενων ζώων και να στηρίξουν μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών της οργάνωσης CIWF.

«Ζω στη Γαλλία εδώ και λίγο καιρό όμως το να υπερασπίζομαι τα ζώα είναι κάτι που με αγγίζει όπου κι αν βρίσκομαι» δήλωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός από τον Πλατεία της Δημοκρατίας.

«Κανείς δεν μπορεί να αντέξει μέσα σε ένα κλουβί παραπάνω από λίγα λεπτά, την ώρα που αυτά τα ζώα ζουν σε κλουβιά όλη τους τη ζωή. Είναι απάνθρωπο. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν οι άνθρωποι να είναι τόσο σκληροί».

Παρουσία περίπου 30 ανθρώπων, η Pamela μπήκε στο κλουβί μαζί με τον Μαξίμ Ντεϊρεμέζ, τον παρτενέρ της στο «Danse avec les Stars», ενώ κρατούσαν μικρά πλακάτ που έγραφαν μεταξύ άλλων:

«Περισσότερα από 300 εκατομμύρια ζώα εκτρέφονται κλεισμένα σε κλουβιά κάθε χρόνο στην Ευρώπη».

«Χρειαζόμαστε ένα εκατομμύριο υπογραφές σε διάστημα ενός έτους σε επτά κράτη μέλη (της ΕΕ) για να μπει ένα τέλος στα βασανιστήρια των ζώων» είπε η Λεοπολντίν Σαρμπονό, η διευθύντρια της οργάνωσης CIWF- Compassion in World Farming.

Την ίδια ώρα, μέσα σε ένα κλουβί που είχε στηθεί στην πλατεία του Παρισιού είχε μπει μια νεαρή γυναίκα μεταμφιεσμένη σε ροζ κουνέλι και κρατούσε μια αφίσα που έγραφε: «στη Γαλλία, το 69% των πουλερικών, το 99% των χοίρων και το 97% των κουνελιών έχουν μεγαλώσει σε κλουβιά».

Την πρωτοβουλία για τη λίστα υπογραφών στηρίζουν περισσότερες από 130 ΜΚΟ όπως το Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό, η SPA ή η PETA. Εάν οι απαιτούμενες υπογραφές συγκεντρωθούν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να πάρει επίσημα θέση, με το ενδεχόμενο να καταργήσει τη χρήση των κλουβιών.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!