GOSSIP

Το παιδί που ίσως αποκτήσουν οι Meghan και Harry μπορεί να γράψει ιστορία;

Μετά τον πριγκιπικό γάμο των Meghan και Harry πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν σύντομα να δουν το ζευγάρι να αποκτά και ένα παιδί.

Βέβαια ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η είδηση κάποιας εγκυμοσύνης της Δούκισσας του Σάσεξ, αλλά ήδη έχουν αρχίσει οι εικασίες για το το θα συμβεί αν το διάσημο ζευγάρι αποκτήσει ένα παιδί και συγκεκριμένα για το τί θα γίνει αν αποκτήσει μια κόρη.

Όπως διαβάζουμε στο jenny.gr, αν ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ αποφασίσουν να κάνουν παιδιά, μία μελλοντική κόρη θα μπορούσε να γραφτεί στα ιστορικά βασιλικά βιβλία. Ένας νόμος που τέθηκε αιώνες πριν και δηλώνει πως μόνο οι γιοι μπορούν να κληρονομήσουν τίτλο και περιουσία, είναι υπό αμφισβήτηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτή τη στιγμή, ο απαρχαιωμένος νόμος διατάσσει πως μόνο ένας γιος μπορεί να κληρονομήσει ένα δουκάτο εννοώντας πως αν οι νεόνυμφοι καλωσορίσουν μία κόρη στο μέλλον, δεν θα έπρεπε να της δωθεί βασιλικός τίτλος. Η πρόσφατη αμφισβήτηση του νόμου ήρθε από την ομάδα, Daughter's Rights. 

Όταν γεννήθηκε ο πρίγκιπας Louis, η πριγκίπισσα Charlotte έγραψε ιστορία με το ότι έγινε το πρώτο μέλος γένους θυληκού στη βασιλική οικογένεια που διατηρεί τη θέση της στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Λίγο αφού παντρεύτηκαν ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge το 2011, η Πράξη της Διαδοχής του Θρόνου απεφάνθη πως το φύλο ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας δεν θα αποτελούσε πλέον παράγοντας που θα επηρέαζε τη θέση τους στη σειρά διαδοχής.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!