GOSSIP

Πασαρέλα με νύφες-μινιατούρες

Γυναίκες νάνοι πρωταγωνίστησαν σε fashion show στο Παρίσι με στόχο την ανατροπή των στερεοτύπων

«Μικρές κυρίες» που δεν φτάνουν καν το 1,5 μέτρο (1,47 και κάτω), με ρούχα σχεδιασμένα, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους, κατέκλυσαν την πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Τα μικροσκοπικά μοντέλα περπάτησαν με χάρη και αέρα ανάλογο των δίμετρων... συναδέλφων τους, φορώντας εντυπωσιακά κεντημένα γαμήλια φορέματα και ισορροπώντας άψογα στα ψηλοτάκουνά τους.

Η Διεθνής Εκθεση Μόδας για Νάνους διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014 και μετά τη Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι και την Ιαπωνία φιλοξενήθηκε την Τρίτη στη διάρκεια της ετήσιας Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ανέλαβε η γαλλική οργάνωση «Donnons-leur une chance» («Ας τους δώσουμε μια ευκαιρία») και οι στόχοι του fashion show παραμένουν ίδιοι: να ανατρέψουν τις μεροληπτικές υποδείξεις της ομορφιάς και να επικρατήσει μεγαλύτερη ισότητα ευκαιριών στον χώρο της μόδας, αφού αυτή απευθύνεται σε όλους, για να υπάρξει μεγαλύτερη ποικιλία στην πασαρέλα, να ανατραπούν τα στερεότυπα για την ομορφιά στη βιομηχανία της μόδας και το πώς πρέπει να μοιάζει ένα τυπικό μοντέλο. Τέλος, και εξίσου σημαντικό, να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με τον νανισμό.

Τα σχεδιασμένα από τη Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας Μιριάμ Σαλέκ νυφικά συνοδεύονταν από τιάρες και διαμαντένια σετ κοσμημάτων ή πέπλα. Οι μικροσκοπικές κυρίες συνδύασαν τη χάρη, με πολύ νάζι αλλά και τόλμη, καθώς δεν έλειψε ένα μινιόν μοντέλο που περπάτησε με έναν πύθωνα γύρω από τον λαιμό του και ένα μήλο στο δεξί χέρι του. Ισως γιατί ήθελε να δείξει πως ο πειρασμός δεν γνωρίζει μεγέθη και ύψη. Γι' αυτό κέρδισαν εντυπώσεις και ένα κοινό που ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και τις αντάμειψε με το πιο θερμό χειροκρότημά του.

 

Πηγή: Espressonews.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!