GOSSIP

Αυτό είναι το πόρισμα της Αρχής για τον Ρέμο: οι συναλλαγές και τα 1,8 εκατ. ευρώ

Η έρευνα της Αρχής Ξεπλύματος Χρήματος για τον τραγουδιστή αφορά έξι εμβάσματα του 2022 αξίας €1,8 εκατ. που έλαβε στον προσωπικό του λογαριασμό

Στο σχετικό πόρισμα, που δημοσιεύει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα της Κυριακής, αναφέρεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες  της Αρχής, μεταξύ των εξής φυσικών και νομικών προσώπων: α) Αντώνη Πασχαλίδη (σ.σ.: Αντώνη Ρέμου) διαχειριστή της Α. Πασχαλίδης & ΣΦΑ Ο.Ε., β) Βασίλη Ζήκου, διαχειριστή της Olympic Energy Μονοπρόσωπη IKE, γ) Κωνσταντίνου Πηλαδάκη, διαχειριστή της Vicom Εμπορική και Συμμετοχών Α.Ε. και δ) Θανάση Κατσέλη, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες συναλλαγές:

Από 19/4/2022 έως και 22/6/2022 πίστωση έξι εμβασμάτων στον προσωπικό λογαριασμό του Αντώνη Πασχαλίδη (Αντώνη Ρέμου), συνολικού ποσού 1,8 εκατ. ευρώ από τον Θανάση Κατσέλη.
Μάλιστα, στο πόρισμα αναγράφονται αναλυτικά οι συναλλαγές: 19/4/2022 200.000 ευρώ, 19/4/2022 200.000 ευρώ, 19/4/2022 150.000 ευρώ, 10/5/2022 950.000 ευρώ, 22/6/2022 200.000 ευρώ, 22/6/2022 100.000 ευρώ.
Στις 19/4/2022 και 27/4/2022 από τον ίδιο λογαριασμό του Αντώνη Πασχαλίδη μεταφέρονται με δύο εμβάσματα των 200.000 ευρώ έκαστο, 400.000 ευρώ στον λογαριασμό της Vicom Εμπορική και Συμμετοχών Α.Ε. του Κωνσταντίνου Πηλαδάκη.
Στις 11/5/2022 μεταφέρεται με ένα έμβασμα από τον ίδιο λογαριασμό του Αντώνη Πασχαλίδη (Αντώνη Ρέμου) ποσό 450.000 ευρώ στον λογαριασμό της Olympic Energy Μονοπρόσωπη IKE.

Οι αιτιολογίες που προβλήθηκαν για τη δικαιολόγηση των ανωτέρω κινήσεων ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες από το πόρισμα:

1. Πρόθεση του Αντώνη Πασχαλίδη (Αντώνη Ρέμου) για αγορά του μετοχικού κεφαλαίου του νομικού προσώπου Ανεμος Στυραίων ΜΟΝ Α.Ε. από την Olympic Energy Μονοπρόσωπη IKE έναντι τμήματος 450.000 ευρώ.

2. Συμφωνία για τη μετέπειτα πώληση των μετοχών της Ανεμος Στυραίων ΜΟΝ Α.Ε. από τον Αντώνη Πασχαλίδη (Αντώνη Ρέμο) στον Θανάση Κατσέλη έναντι του τμήματος των 5 εκατ. ευρώ, η οποία δεν υλοποιήθηκε λόγω υπαναχώρησης του Κατσέλη.

3. Δανεισμός του Αντώνη Πασχαλίδη (Αντώνη Ρέμου) προς την εταιρεία του Κωνσταντίνου Πηλαδάκη.

Αντώνης Ρέμος: Ο έλεγχος Α.Ι. για φοροδιαφυγή και ο «πόλεμος» για τις διαρροές

Εναν αλγόριθμο που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (A.I.), επιστράτευσε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τον φορολογικό έλεγχο στον Αντώνη Ρέμο, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.

Τo… μηχανάκι της Αρχής φέρεται να χτύπησε σχετικά με ποσά που εντοπίστηκαν σε εταιρία του καλλιτέχνη, η οποία δεν έχει αποσαφηνιστεί αν σχετίζεται με τον χώρο του θεάματος. Η διαρροή της έρευνας, πάντως, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για το αδίκημα της φοροδιαφυγής ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τραγουδιστή που καταγγέλλει δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων -όπως στοιχεία των φορολογικών του δηλώσεων- και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Φήμες που κυκλοφορούν ως διαρροές κάνουν λόγο για έσοδα από συναυλίες που πληρώνονταν σε εταιρίες και στη συνέχεια τα ποσά μεταφέρονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, για εταιρίες σχετικές με την ενέργεια, ακόμα και για εταιρίες με αντικείμενο τον καφέ, στις οποίες φέρεται να είχε συμμετοχή ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

Το μόνο δεδομένο ωστόσο είναι ότι ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει διαβιβάσει τον φάκελο της έρευνας στον οικονομικό εισαγγελέα προκειμένου ο δημοφιλής τραγουδιστής να ελεγχθεί και ποινικά. Στο μεταξύ η Αρχή, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, δέσμευσε την κινητή και ακίνητη περιουσία του καλλιτέχνη αλλά και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Στη διαρροή σχετικά με την υπό εξέλιξη έρευνα γινόταν αναφορά σε χαμηλές φορολογικές δηλώσεις του καλλιτέχνη ο οποίος εμφανίζει, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το ποσό των 50.000 ευρώ κατά μέσο όρο στις φορολογικές του δηλώσεις. Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την οργή του Αντώνη Ρέμου, ο οποίος διευκρίνισε μέσω του δικηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου ότι το ποσό αυτό αφορά την προσωπική φορολογική του δήλωση, αυτή δηλαδή που υποβάλλει ως φυσικό πρόσωπο και στην οποία περιλαμβάνονται έσοδα από τον Οργανισμό Ερατώ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Συγγενικών Δικαιωμάτων Τραγουδιστών), ενώ τα έσοδα από τη δουλειά του δηλώνονται στην εταιρία του. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης εμφανίζεται αποφασισμένος να ακολουθήσει τη δικαστική οδό κάνοντας λόγο με ανακοίνωσή του για ψεύδη σε βάρος του. «Εδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ -τάχιστα- να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Εναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον ποινικό νόμο» ανέφερε ο Αντώνης Ρέμος προσθέτοντας: «Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές, χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου».

Σχετικά με την πολυσυζητημένη φορολογική δήλωση των 50.000 ευρώ ο τραγουδιστής έκανε λόγο για παραπλανητικά στοιχεία: «Ολως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μίας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιριών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους. Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου» κατέληξε ο Αντώνης Ρέμος στην ανακοίνωσή του.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ

«Δεν κλήθηκα για εξηγήσεις»

Αρχικά ο γνωστός καλλιτέχνης είχε τοποθετηθεί στο θέμα μέσω των δικηγόρων του Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου επισημαίνοντας ότι ουδέποτε κλήθηκε από κάποια αρμόδια αρχή για να δώσει εξηγήσεις, αντιθέτως είδε στοιχεία της απόρρητης διαδικασίας να κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης.

«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια του ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία και έτσι με εκθέτουν. Η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τι μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου» είχε επισημάνει ο τραγουδιστής.

Κανιβαλισμός

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς έκαναν λόγο για κανιβαλισμό του εντολέα τους, τον οποίο «πέταξαν στα λιοντάρια», όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Πριν γίνει η δέσμευση ή αφού γίνει, πριν διαπομπεύσουμε τον οποιονδήποτε πολίτη δημόσια, θα πρέπει να τον καλέσει η αρχή ξεπλύματος και να τον ρωτήσει, να του ζητήσει εξηγήσεις. Ενα μέτρο τόσο επαχθές δεν πρέπει να παίρνεται. Επίσης, πώς διαρρέεται ένα όνομα τόσο εύκολα; Σας λέω κατηγορηματικά ότι η πληροφορία ότι δήλωνε κάθε χρόνο 50.000 ευρώ δεν είναι ακριβής. Είναι μια διαρροή που έχει σκοπό τη διαπόμπευση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Η πληροφορία είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει παροξυσμό σχολίων στα social media με κάποιους χρήστες να αναφέρουν ότι δεν ξαφνιάζονται να ακούν για μαύρο χρήμα στη νύχτα και κάποιους άλλους να υποστηρίζουν ότι το θέμα διέρρευσε για να αλλάξει η ατζέντα των Μέσων Ενημέρωσης που ασχολούνταν με το θέμα του Λευτέρη Αυγενάκη. Πάντως σύμφωνα με τις διαρροές για υπόθεση, εκτός από τον Αντώνη Ρέμο θα ερευνηθούν και στενοί του συνεργάτες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!