GOSSIP

O Clooney έκανε παράπονα στον Αμερικανό Πρόεδρο για χάρη της Amal

Μολονότι είναι γνωστό πως το ζεύγος Clooney διατηρεί καλές σχέσεις με τον Λευκό Οίκο και με πρόσωπα σε υψηλά κλιμάκια της Ουάσινγκτον, τώρα, δημοσιεύματα αποκαλύπτουν πως ο χολιγουντιανός σταρ, έσπευσε μέσω των πολιτικών επαφών του να κάνει... παράπονα στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Όπως αναφέρει το protothema.gr  o Clooney είναι ενοχλημένος και εκνευρισμένοςγια την έντονη κριτική που άσκησε ο Τζο Μπάιντεν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), για υπόθεση στην οποία εργάζεται η σύζυγός του Αμάλ Αλαμουντίν.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο πρόσφατα είχε ζητήσει ένταλμα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Ντανιάχου, πράγμα που έκανε τον Τζο Μπάιντεν να ασκήσει έντονη κριτική.

Ο χολιγουντιανός σταρν επικοινώνησε τον περασμένο μήνα με τον ανώτατο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου Στιβ Ρικέτι, σύμβουλο του Μπάιντεν, ο οποίος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων του πριν από τέσσερα χρόνια. Δεν είχε καμία επίπτωση στην πολιτική των ΗΠΑ, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης, επειδή το πρόσωπο δεν ήταν εξουσιοδοτημένο να συζητήσει το θέμα δημοσίως.

Ο Clooney ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος που η κυβέρνηση Μπάιντεν αρχικά ήταν ανοιχτή στο να επιβάλει κυρώσεις στο ΔΠΔ, δεδομένου ότι η σύζυγός του θα μπορούσε επίσης να είναι ένα από τα πρόσωπα θα οποία αυτές θα επιβάλλονταν.

Ο διάσημος ηθοποιός έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί σε μια υψηλού κόστους εκδήλωση για τον Μπάιντεν στις 15 Ιουνίου στο Λος Άντζελες, με την παρουσία των πρώην προέδρων Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον.

Ο Σάιμον Χολς, εκπρόσωπος του ηθοποιού, αρνήθηκε να σχολιάσει την αλληλεπίδραση του Κλούνεϊ με τον Ρικέτι, αλλά δήλωσε ότι ο πελάτης του «έχει κάθε πρόθεση να παρευρεθεί στον έρανο».
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν σχολίασε την καταγγελία του Κλούνεϊ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ δεν είναι μέλη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο εδρεύει στη Χάγη. Αφού ο επικεφαλής εισαγγελέας του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τα εντάλματα στις 20 Μαΐου, ο κ. Μπάιντεν επέκρινε έντονα την απόφαση, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία εξίσωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς». Σε δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του οικογενειακού της ιδρύματος, η κ. Κλούνεϊ δήλωσε ότι συνεργάστηκε με τους εισαγγελείς του δικαστηρίου επί τέσσερις μήνες «αξιολογώντας στοιχεία για ύποπτα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στο Ισραήλ και τη Γάζα. Η κ. Κλούνεϊ, δικηγόρος με καταγωγή από τον Λίβανο, εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία και άσκησε δίωξη σε μέλη της Χεζμπολάχ που κατηγορούνται για τη δολοφονία του πρωθυπουργού του Λιβάνου το 2005.

Τον περασμένο μήνα, συνυπέγραψε με άλλα μέλη μιας συμβουλευτικής ομάδας του Διεθνούς Ποινικό Δικαστήριο ένα κείμενο που υποστήριζε ότι η έρευνά τους βρήκε «εύλογους λόγους να πιστεύουν» ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, «έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Η έκθεσή τους βρήκε επαρκή στοιχεία για να κατηγορήσει τους Ισραηλινούς για εγκλήματα πολέμου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!