GOSSIP

Η Έλλη Στάη αποκάλυψε πως δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από εκδότη

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Μυρτώ Λοβέρδου και το bovary.gr παραχώρησε η 70χρονη σήμερα δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Έλλη Στάη και σε αυτή μίλησε και για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει βιώσει στο χώρο εργασίας της.

Συγκεκριμένα η εμβληματική anchorwoman και παρουσιάστρια μίλησε για τη μακρόχρονη πορεία της στον χώρο των media, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως γυναίκα από τους άνδρες συναδέλφους της, ενώ αναφέρεται και στη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε από μεγαλοεκδότη στο ξεκίνημα της καριέρας της.
 

«Η γυναίκα στην δημοσιογραφία ήταν και παραμένει πολύ δύσκολο, τότε παραπάνω γιατί ήταν λίγες και ειδικά στην τηλεόραση τις προτιμούσαν για pretty face. Ήταν μια μάχη που έπρεπε να δώσεις κι εγώ την έδινα με μανία. Θυμάμαι μια φράση που μου ‘χε πει ο Λαμπρίας:

“Μα επιτέλους τι θέλετε; Είστε νέα, ωραία. Θέλετε να κάνετε κάτι που κάνουν οι γέροι και άσχημοι;”. Ηταν πράγματι δύσκολο αλλά εγώ δεν θα ‘λεγα ότι καταπιέστηκα και πολύ. Χρησιμοποίησα τον χαρακτήρα μου που σ΄ όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μου είναι ένας και συγκεκριμένος», δηλώνει η Έλλη Στάη.

«Με ρωτάνε συχνά τι χρειάζεται για να προχωρήσεις. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο. Ήμουν πολύ τζόρας. Είχα δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από εκδοτικό μεγαλοπαράγοντα που με είχε απειλήσει κιόλας ότι αν φύγω δεν θα βρω δουλειά πουθενά.

Εγώ έφυγα και βρήκα κατευθείαν, στο ραδιόφωνο του Σκάι. Τότε είχα σκεφτεί μήπως έφταιγα εγώ, αλλά πολύ γρήγορα το πέταξα από πάνω μου», εξομολογείται σε άλλο σημείο η σπουδαία δημοσιογράφος.

«Μετά από περίπου δέκα χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης κατάλαβα ότι η Έλλη Στάη ενδιαφέρει. Αλλά κυρίως το κατάλαβα όταν σταμάτησα την τηλεόραση. Βέβαια έβλεπα μια υπερβολική ένταση στο να μαθαίνουν τι κάνω, να με κυνηγάνε και να γράφουν ό,τι τους κατεβαίνει, αληθινό ή ψεύτικο. Το έβλεπα όταν δούλευα αλλά κυρίως το είδα όταν σταμάτησα, τα τελευταία χρόνια. Καμιά φορά σκέφτομαι αν με θυμούνται», παραδέχεται η Έλλη Στάη.

«Είναι αλήθεια ότι η ζωή μου δεν είναι flat. Έζησα με ένταση. Απ’ την αρχή που πήγα στην τηλεόραση αντιλήφθηκα ότι υπήρχε ενδιαφέρον για μένα. Ξέρω, χωρίς αμφιβολία, ότι όλο αυτό το τροφοδοτούσε η προσωπική μου ζωή.

Και το μέτρο χάθηκε και μου επιτέθηκαν και πολλή κακία βγήκε αλλά όχι μόνον. Γιατί βγήκε και μεγάλο ενδιαφέρον, και θετική άποψη. Δεν ήταν μονόπλευρο. Όταν τραβάς την προσοχή, δεν μπορεί να την τραβάς μόνο για αρνητικά πράγματα αλλά και για θετικά», εξομολογείται η Έλλη Στάη στη Μυρτώ Λοβέρδου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!