GOSSIP

Η πρώην σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου βρήκε νέο έρωτα

Νέα σελίδα στην προσωπική της ζωή έχει γυρίσει η Άντα Παπανδρέου 7 χρόνια μετά το διαζύγιο με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Σάσας Σταμάτη στην εφημερίδα Secret η πρώην σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου είναι ερωτευμένη και έχει σχέση με Έλληνα, ο οποίος είναι καθηγητής σε μεγάλο πανεπιστήμιο στον Καναδά.

Η Άντα Παπανδρέου κρατά χαμηλούς τόνους στην προσωπική της ζωή, ενώ ταξιδεύει στο εξωτερικό για να είναι μαζί με τον αγαπημένο της όταν εκείνος δεν βρίσκεται στην Ελλάδα.

 

Η Άντα Παπανδρέου γεννήθηκε στην Πάτρα. Κόρη του δικηγόρου Πάνου Παπαπάνου, γνωστού για τις δημοκρατικές πεποιθήσεις του στην Πάτρα, επέλεξε η ίδια -έπειτα από παρότρυνση του πατέρα της- να πάει σε δημόσιο Γυμνάσιο στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Ξεκίνησε να πηγαίνει Γυμνάσιο στο Αρσάκειο, που βρισκόταν απέναντι από το νεοκλασικό σπίτι όπου γεννήθηκε και έμενε.

Όμως, μόλις τελείωσε η πρώτη χρονιά, επαναστάτησε και ζήτησε από τους γονείς της να αλλάξει σχολείο. Ο λόγος, όπως θυμούνται παλιές συμμαθήτριές της, ήταν ότι «ήθελε να γλυτώσει από την πολιορκία της μητέρας της, Θεανώς, που στα διαλείμματα την κυνηγούσε για να την ταΐσει, επειδή ήταν αδύνατη».

Ο πατέρας της ήταν γνωστός δικηγόρος και προοδευτικός άνθρωπος, που πολιτικά ακολουθούσε την οικογένεια Παπανδρέου. Μετά το Γυµνάσιο, η Άντα Παπανδρέου έδωσε εισαγωγικές για το Πανεπιστήµιο. Απέτυχε την πρώτη φορά, αλλά τη δεύτερη µπήκε στο Πολυτεχνείο. Στα φοιτητικά της χρόνια έγινε µέλος του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο όµως διαγράφηκε. Τελείωσε τις σπουδές της και έφυγε για µεταπτυχιακό στην Οτάβα του Καναδά. Οι σπουδές αφορούσαν την αεροναυπηγική και ειδικότερα στην αντοχή υλικών.

Ήταν το 1985 και η Άντα είχε έρθει στην Πάτρα από τον Καναδά, όπου έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές. Βρισκόταν στο σπίτι µε τους γονείς της και χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν η οικογενειακή φίλη Κούλα Αγγελοπούλου, για να προσκαλέσει την Άντα σε µια πολιτική συγκέντρωση που είχε στο σπίτι της, µε προσκεκλημένο τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η πρώτη αντίδραση της νεαρής φοιτήτριας ήταν να απορρίψει την πρόσκληση. Η επιμονή της οικοδέσποινας μετέπεισε την Άντα. Ο Γιώργος Παπανδρέου την είδε και την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Ζήτησε πιεστικά από την οικοδέσποινα να προσκαλέσει τη νεαρή Παπαπάνου στην κομματική συνεστίαση που θα γινόταν το ίδιο βράδυ στο Ρίο. Γιώργος και Άντα κάθισαν δίπλα – δίπλα. Το ειδύλλιο άρχισε. Η Άντα επέδτρψε στον Καναδά, για να συνεχίσει τις σπουδές της, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου συνέχισε να την πολιορκεί.  

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1989 στο Καλέντζι Αχαΐας, ενώ μετά τον γάμο ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι. Η Άντα Παπανδρέου επέλεξε να αφήσει την καριέρα της και να αφοσιωθεί στο σύζυγό της όταν αυτός εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παραιτήθηκε από την Ολυμπιακή, όπου εργαζόταν χρόνια, για να είναι δίπλα του. Το 1990, το βράδυ των εκλογών,  η Άντα μπήκε στο μαιευτήριο και, παρά το γεγονός ότι τις εκλογές κέρδισε η Ν.∆., εκείνη και ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισαν ό,τι πιο πολύτιμο στη ζωή τους: τη γέννηση της κόρης τους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!