GOSSIP

Σήμερα αναμένεται να βγει η απόφαση στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Η ώρα της κρίσης για τον Πέτρο Φιλιππίδη έφτασε καθώς στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (08/02), το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, θα ανακοινώσει, την ετυμηγορία του για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης τριών συναδέλφων του φτάνει έτσι στο τέλος της.

Θυμίζουμε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για τα αδικήματα του βιασμού κατ΄εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού
 

Η πρώτη γυναίκα, η οποία κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για το αδίκημα του βιασμού κατ΄εξακολούθηση το 2008, εξετάστηκε από το δικαστήριο κεκλεισμένων των θυρών, όπως και η τρίτη γυναίκα η οποία έχει καταθέσει ότι ο ηθοποιός αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο αυτοκίνητο του, το 2014.

Η δεύτερη καταγγέλλουσα κατέθεσε με ανοικτές τις πόρτες της δικαστικής αίθουσας για το κοινό. Η γυναίκα περιέγραψε στο δικαστήριο ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο καμαρίνι του, στο θέατρο Μουσούρη, το 2010.

Ο γνωστός ηθοποιός απολογήθηκε ενώπιον δικαστών και ενόρκων στις 9 Ιανουαρίου 2023, αρνούμενος όλες τις κατηγορίες.

«Έχει ακουστεί ότι εγώ δε σεβόμουν το “όχι”. Πως θα αποδείξω ότι δεν ισχύει; Πως θα αποδείξω πως δεν έγινε κάτι πριν από 15, 12, 8 χρόνια; Παρόλα αυτά υπήρξαν ηθοποιοί ήρθαν και είπαν εάν υπήρχαν αυτά. Πόσο εύκολα με κατηγορούν για βιαστή; Εγώ υπερασπίζομαι τη ζωή μου, που κρέμεται σε μία κλωστή. Δεν πρόκειται να δουλέψω ξανά. Δε θέλω να τους δω ποτέ ξανά. Ντροπή τους. Ήρθαν τρεις γυναίκες που είναι “εθελόντριες” και με κατήγγειλαν» είπε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Θυμίζουμε ότι η Εισαγγελέας της έδρας, Στέλλα Στόγια στην πρότασή της ζήτησε την ενοχή του ηθοποιού για τις δύο καταγγελίες για απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014, ενώ την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη σχετικά με την καταγγελία του βιασμού σε βάρος του το 2008.

Πλέον, οι τρεις τακτικοί και οι τέσσερις λαϊκοί δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, είναι αυτοί που θα αποφασίσουν, εάν ο Πέτρος Φιλιππίδης θα κριθεί ένοχος ή αθώος για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!