GOSSIP

Ο Sam Smith πετυχαίνει δύο ρεκόρ Guinness

To Writing's on the wall είναι το πρώτο τραγούδι ταινίας James Bond που φτάνει στο Νο1

Το τραγούδι του Sam Smith ‘Writing's On The Wall’ για την νέα ταινία James Bond “Spectre”, είναι το πρώτο τραγούδι στην ιστορία 52 ετών του franchise που γίνεται Νο.1 στα Singles Charts του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης το άλμπουμ του, ‘In The Lonely Hour’, παρέμεινε στο UK Top 10 Album Chart για 69 συνεχόμενες εβδομάδες, σπάζοντας το ρεκόρ της προκατόχου Emeli  Sandé.

Ο Sam Smith άγγιξε νέα επίπεδα επιτυχίας με την κατάκτηση δύο βραβείων για ρεκόρ Guinness μέσα σε μία εβδομάδα αφού το άλμπουμ του,  ‘In the Lonely Hour’ έσπασε το ρεκόρ παραμονής στα UK Top 10 Album Charts , φιγουράροντας στις πρώτες θέσεις για 69 εβδομάδες. Επίσης είναι και ο κάτοχος του ρεκόρ για το πρώτο  τραγούδι ταινίας James Bond που γίνεται No.1 στα UK charts, με το ‘Writing’s on the Wall’, το κομμάτι από το νέο φιλμ “Spectre”.

Το ντεμπούτο άλμπουμ του Sam Smith ‘In the Lonely Hour’, που κυκλοφόρησε το Μάιο του 2014 και εκτοξεύτηκε απευθείας στην κορυφή, διατήρησε τη θέση του στο Top 10 των Album Charts του Ηνωμένου Βασιλείου για for 69 συνεχόμενες εβδομάδες, και μόλις την περασμένη εβδομάδα έπεσε στο Νο.11. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έβδομη θέση.

Τα κατορθώματα του 23χρονου τραγουδιστή ξεπέρασαν το ρεκόρ της προκατόχου, Emeli Sandé για το άλμπουμ της ‘Our Version of Events’ , το οποίο έμεινε για 63 εβδομάδες στο UK Top 10. Πριν από αυτό, το ντεμπούτο άλμπουμ των Beatles ‘Please Please Me’, εξέπληξε τους πάντες με την παραμονή του επί 62 εβδομάδες στο Top 10 chart, μετά την κυκλοφορία του το Μάρτιο του 1963.

Αλλά ο Smith δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη  και μετά από μήνες αναμονής για το κομμάτι της νέας ταινίας James Bond ‘Writing’s On The Wall’, το τραγούδι έφτασε στο Νο.1 την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που ένα τραγούδι από το soundtrack ταινίας James Bond φτάνει στο No.1, στα 52 χρόνια της ιστορίας του.

Και για να επισημοποιηθεί η επιτυχία, η Guinness World Records επισκέφτηκε το Sam Smith αυτήν την εβδομάδα για του απονείμουν τα βραβεία του και να δουν την αντίδρασή του. Ο Sam Smith είπε: «Είναι εκπληκτικό όλο αυτό! Είναι τεράστια τιμή! Αλλά θα προτιμούσα να έχω τα πιο μακριά νύχια» ή «Είναι εκπληκτικό όλο αυτό! Είναι τεράστια τιμή να αναγνωρίζεσαι από τα Guinness World Records. Οι τελευταίοι οχτώ μήνες ήταν απίστευτοι – Το άλμπουμ ξεπέρασε ακόμα και τις πιο τρελές μου φιλοδοξίες χάρη στην απίστευτη υποστήριξη από τους fans μου, και το ότι ηχογράφησα το πρώτο Bond κομμάτι που έφτασε στο No.1 είναι ένα αληθινό προνόμιο»

Ο αρχισυντάκτης του Guinness World Records, Craig Glenday, είπε: “Ο Sam Smith άσκησε τεράστια επιρροή στη μουσική βιομηχανία ήδη από τότε που το ντεμπούτο άλμπουμ του πρωτοεμφανίστηκε στα charts την περασμένη χρονιά, και η διάρκεια της παραμονής του είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Ο δεύτερός του Guinness World Records τίτλος, είναι εξίσου εντυπωσιακός, καθώς πολλοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες προσπάθησαν για πάνω από μισό αιώνα, και απέτυχαν να γράψουν ένα τραγούδι ταινίας James Bond που να φτάσει στην κορυφή των charts και ο  Sam το πέτυχε και αυτό του το κατόρθωμα θα μείνει στα βιβλία των ρεκόρ για πάντα».

Αυτές οι δύο επιτυχίες του Sam Smith εξασφαλίζουν την παραμονή του στα βιβλία καταγραφής των ρεκόρ και σηματοδοτούν το αποκορύφωμα μιας 18μηνης λαμπρής πορείας για τον καλλιτέχνη από το Λονδίνο!

Τα πιο πρόσφατα ρεκόρ, από τα μουσικά κατορθώματα μέχρι τη γρηγορότερη χελώνα του κόσμου, μπορούν να βρεθούν στην έκδοση GUINNESS WORLD RECORDS 2016, που κυκλοφορεί!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!