GOSSIP

Πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Πού θα γίνει πιθανά η ταφή του

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης, ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος σε ηλικία 82 ετών, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες να αποδίδουν τον θάνατό του σε πολυοργανική ανεπάρκεια. Ο ίδιος νοσηλευόταν από την περασμένη Πέμπτη (05/01) στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Υγεία», ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Η οικογένειά του βρισκόταν σύσσωμη στο πλευρό του τις τελευταίες ημέρες, ενώ τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονο παρασκήνιο για το ζήτημα της κηδείας και της ταφής του.

Οι τελικές αποφάσεις για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένεται να ληφθούν σήμερα σε διυπουργική σύσκεψη που καλείται να απαντήσει στο ερώτημα εάν η τελετή θα γίνει δημοσία δαπάνη ή όχι.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν θεωρείται επικρατέστερο σενάριο μια κηδεία δημόσια δαπάνη, ενώ θα φανεί, αν θα υπάρξει κάποια άλλη τιμή, κατώτερης βαθμίδας ή λαϊκό προσκύνημα στη σορό.

Όπως όλα δείχνουν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ενταφιαστεί στο Τατόι, εκτός αν αποφασίσει διαφορετικά η οικογένεια του. Να σημειώσουμε πως στο Τατόι ενταφιάστηκε και η βασίλισσα Φρειδερίκη, η οποία πέθανε το 1981.

Πληροφορίες θέλουν μέλη της οικογένειας να επιθυμούν η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη, σε μια κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν ήταν Έλληνας πολίτης. Ο ίδιος έφερε δανέζικο διαβατήριο από το 1983 ως King Constantine. Το 2021, όταν χρειάστηκε να βγάλει ΑΜΚΑ, λόγω της μετεγκατάστασής του στην Ελλάδα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όνομα «Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς Παύλου».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!