GOSSIP

Πέθανε η πασίγνωστη σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood

Η παγκόσμια fashion industry, θρηνεί για την απώλεια μιας σπουδαίας σχεδιάστριας, που άφησε το δικό της ανεξίτηλο στίγμα στη σύγχρονη Μόδα.


Η διάσημη σχεσδιάστρια  έφυγε από τη ζωή τη Πέμπτη  29/12 σε ηλικία 81 ετών.

Σε ανακοίνωση ο οίκος μόδας που η ίδια ίδρυσε αναφέρει ότι η σχεδιάστρια «πέθανε ειρηνικά» περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της. «Ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους σαν την Βίβιαν για μια αλλαγή προς το καλύτερο», αναφέρει η ανάρτηση.

Είναι η δημιουργός που έκανε γνωστή την πανκ στο ευρύ κοινό, μετατρέποντας την από περιθωριακή μόδα σε fashion statement.

Ήταν όμως και παθιασμένη ακτιβίστρια -ως το τέλος της ζωή της μάλιστα- για ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή ή ο κορωνοϊός.


Ήταν μια αντισυμβατική δημιουργός που εργαζόταν ως το τέλος της ζωής της, με ιδέες πρωτοποριακές που προκάλεσαν στην εποχή τους.


Όπως αναφέρει το protothema.gr η Βίβιεν Γουέστγουντ είναι ένα κεφάλαιο από μόνη της στη Βίβλο της μόδας.

Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1941 στο Ντέρμπισάιρ, αλλά αργότερα εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στο Λονδίνο. Έγινε δάσκαλα, τελικά όμως την τράβηξε η μόδα.

Από το 1969, οπότε και άνοιξε τη θρυλική μπουτίκ «Let it Rock» στην Kings Road στο Λονδίνο με τον τότε σύντροφό της Μάλκολμ ΜακΛάρεν. Μέσα από τη θυελλώδη σχέση τους έγιναν ο «νονός» και η «νονά» του πανκ.

Η Γουέστγουντ  ταυτίστηκε με το κίνημα χάρη στα πρωτοποριακά design των ρούχων της που έγιναν αργότερα σήμα κατατεθέν όλων των πανκ συγκροτημάτων της εποχής όπως οι Sex Pistols.


Έγινε ιδιαίτερα γνωστή τη δεκαετία του ‘70. Ανδρόγυνο λουκ, t-shirt με σλόγκαν και ένα ασεβές πνεύμα έναντι στο κατεστημένο χαρακτήριζαν το έργο της από εκείνη την περίοδο, σημειώνει το BBC.

Ανάμεσα στους διάσημους πελάτες και θαυμαστές της, συγκαταλέγονται η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα και σύζυγος του διαδόχου του Βρετανικού Στέμματος, Καρόλου, η η πριγκίπισσα Ευγενία του Γιορκ, η Γαλλίδα ηθοποιός Μαρίον Κοτιγιάρ, ηαλλά και σταρ της ποπ σκηνής όπως η Γκουέν Στεφάνι και ο Φάρελ Γουίλιαμς.


Στη συνέχεια πειραματίστηκε και με συλλογές με αναφορές σε διάφορους αρχαίους πολιτισμούς, αλλά και από περίεργες θεωρίες όπως την ύπαρξη εξωγήινων. Έχει τιμηθεί τέσσερις φορές για την προσφορά της στο χώρο αλλά και για το μέγεθος των εξαγωγών των δημιουργιών της. Το 2006 πήρε τον τίτλο της ντέιμ.

Έχει παντρευτεί τρεις φορές (μία με τον ΜακΛάρεν), έχει δυο γιους και μια εγγονή.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!