GOSSIP

Πέθανε η Κύπρια ηθοποιός Δώρα Κακουράτου

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, αφού η καταξιωμένη Κύπρια ηθοποιός Δώρα Κακουράτου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ποια ήταν η Δώρα Κακουράτου

Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1944. Φοίτησε σε γυμνάσιο της Λεμεσού μέχρι την τετάρτη τάξη και συνέχισε τις γυμνασιακές της σπουδές αργότερα στην Αθήνα, φοιτώντας σε νυκτερινό γυμνάσιο της ελληνικής πρωτεύουσας, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε τα μαθήματα της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών.

Πριν πάει στην Αθήνα για σπουδές, είχε ήδη ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέατρο, από την ηλικία των 15 χρόνων, μετέχοντας στον θίασο των «Ηνωμένων Καλλιτεχνών». Μετά τη συμπλήρωση των σπουδών της στην Αθήνα επέστρεψε στην Κύπρο, όπου αρχικά συνεργάστηκε ως ηθοποιός με τον Οργανισμό Θεατρικής Αναπτύξεως Κύπρου (ΟΘΑΚ) για 4 περίπου χρόνια. Συνεργάστηκε ύστερα με το «Θίασο Γέλιου» του Νίκου Παντελίδη, τη «Μουσική Σκηνή» και το «Θίασο Παπαδημήτρη». Το 1975 ίδρυσε δικό της θίασο που είχε έδρα του τη Λευκωσία, αλλά περιόδευε και σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο. Κατά καιρούς ο «Θίασος Δώρας Κακουράτου» συνεργάστηκε με τον «Θίασο Παπαδημήτρη».

Η Δώρα Κακουράτου πρωταγωνίστησε σε πάρα πολλά θεατρικά έργα σ' όλα αυτά τα χρόνια που θητεύει στο κυπριακό θέατρο, κυρίως σε επιθεωρήσεις, είδος στο οποίο έχει διαπρέψει. Ταυτόχρονα συνεργάζεται με το κυπριακό ραδιόφωνο και με την τηλεόραση, όπου έχει πάρει μέρος σε πολλά θεατρικά έργα (κυρίως ηθογραφίες) και σε άλλες ψυχαγωγικές εκπομπές. Η τελευταία προσπάθεια της σε θεατρικό είδος πέρα από την επιθεώρηση, ήταν η παρουσίαση από τον θίασό της (με συνεργασία και του Φώτου Φωτιάδη) της Λυσιστράτης του Αριστοφάνη, το καλοκαίρι του 1986, με την ίδια στον κύριο ρόλο.

Η Δώρα Κακουράτου ασχολείτο και με την ποίηση. Το 1965 εξέδωσε τη συλλογή Πετάγματα

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!