GOSSIP

Ο Αντίνοος Αλμπάνης ξεσπά για τον παραλογισμό των social media

Μια νέα συνέντευξη παραχώρησε ο ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης και σε αυτή δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα όσα συμβαίνουν στην εποχή της κυριαρχίας των social media.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και τον δημοσιογράφο Πάνο Ζόγκα. Μεταξύ άλλων, δε, ο γοητευτικός πρωταγωνιστής μίλησε για την σχέση που διατηρεί με τα social media αλλά και τον περιορισμό σε αυτό που πρόσφατα τον εξόργησε και το μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους.

Όταν το Instagram κατέβασε τις γυμνές φωτογραφίες και τις αναρτήσεις σου για τη δύναμη του γυμνού σώματος έγραψες «Καλώς ήρθατε στο Ιράκ».

Ναι, αυτές οι αντιδράσεις είναι και λίγο επικίνδυνες. Είναι παράλογο, άσχετα με τη δική μου περίπτωση, να βλέπεις να λογοκρίνεται το γυναικείο στήθος ή ένα αντρικό σώμα γυμνό καλλιτεχνικά. Και είναι σαφές στην εποχή μας το τι είναι πορνό και τι είναι τέχνη. Δεν το διαπραγματευόμαστε, είναι σαφές. Δεν είναι δυνατόν να βλέπεις την Καρντάσιαν γυμνή και να μην επιτρέπεται μια αντρική πλάτη. Τι συμβαίνει; Έχει αυτός ο αλγόριθμος κάποιο σεξουαλικό προσανατολισμό και επιλέγει τι θα κρατήσει και τι θα πετάξει; Μου φαίνεται περίεργο, άβολο και δυστοπικό.

Σε επηρεάζουν τα αρνητικά σχόλια στα social media;

Όχι πια. Το κακό με την εποχή μας είναι ότι παρασυρόμαστε και η άποψη του άλλου μας επηρεάζει, αλλά στην ουσία σεν μας επηρεάζει πουθενά. Είναι η γνώμη του άλλου πάνω σ’ αυτό που κάνουμε, μια δικιά του ιδέα. Είναι και η φύση μας ως άνθρωποι που μας κάνει να θέλουμε να είμαστε αρεστοί σε όλους. Και εκατό καλά να ακούσουμε θα κολλήσουμε σ’ αυτόν που θα πει το αρνητικό. Θα πούμε, «για κάτσε ρε φίλε, γιατί δεν με αγκαλιάζεις, γιατί δεν σου αρέσει αυτό που κάνω;». Εδώ η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχτισε την καριέρα της πάνω σε αυτό και δεν τολμούσε να κάνει πράγματα καλλιτεχνικά για να μη χάσει την αποδοχή. Και μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!